Leto je iza ćoška, a mi već nedeljama unazad pribegavamo kratkim rukavima i midi dužinama, u pohodu na bezbrižnost koju donosi toplo vreme. (Re)definišu se dress codovi, uređuju ormari, odlazi u šoping, i zato nam je potreban verodostojan uvid u modne trendove za predstojeću sezonu.

Pored mrežastih baletanki i lanenih komada, čini se da ćemo šortseve nositi više nego ikada ranije, posebno imajući u vidu popularnost odela i matching setova. Ključ je u pronalaženju pravih krojeva i materijala koji ne stežu i omogućavaju koži da dišu. Elegantna verzija koja se nosi čak i na posao? Bermude i dužine do kolena.

 Da saznate kako da ih kombinujete od kancelarije do kluba ovog leta - nastavite da skrolujete.

1. Lanena košulja + teksas bermude + torba od slame

Na prvu loptu teksas bermude zvuče suviše casual i neuglađeno, ali ako odaberete one u beloj, bež ili crnoj boji i spojite ih s košuljom i elegantnim cipelama - imate outfit čak i za poslovni sastanak.

 2. Blejzer + krojeni šorts + nakit

Najbolji način da dodate notu elegancije svom stajlingu? Prebacite sako preko ramena i dodajte zlatni nakit.

 3. Prsluk + baggy beli šorts + torba preko ramena

Prsluk je sezonama unazad IT komad, i već znate kako da ga kombinujete uz farmerke, krojene pantalone i midi suknje... a šta je sa šortsevima? Birajte široke, baggy siluete, i ne zaboravite na minimalistične, klasične boje za efekat tihog luksuza. U isto vreme imate i udoban i elegantan outfit.

 4. Odelo sa šortsem + baletanke

Postalo je pretoplo za omiljena nam vunena odela, ali prozračno laneno odelo sa šortsem umesto pantalona je alternativa koju nećemo skidati tokom letnjih radnih nedelja.

 5. Bela košulja + pocepani šorts + sandale 

Samo za one koji ne rade u kompanijama, već imaju fleksibilnije radno vreme (i mesto), stiže i poslednji modni predlog. (Umereno) pocepani šortsevi uvek unose dozu urbanosti, koju ćete učiniti prigodnom kada im dodate belu košulju (koja takođe može biti neobičnog dizajna). Ne zaboravite da se igrate!

 Izvor: ELLE/T.Đ.