Iako ih često vidimo kao super-ljude, sportisti su ipak samo obični ljudi, i dok obaraju rekorde i pripremaju se za ovogodišnju Olimpijadu, mnogi gaje ljubav prema modi, poput sportskih trendseterki sestara Williams.

Bilo da počinju svoj brend, ili samo postavljaju fotografije raznobojnih autfita, ove Olimpijke imaju stil na kom bi mnoge dame mogle da im pozavide. Upoznajte 5 sportistkinja koje će se takmičiti u Riju a na koje biste trebali da obratite pažnju - kako u sportu, tako i u modi.

Allyson Felix

Atletičarka Allyson Felix već ima četiri zlatne medalje sa svojih prethodnih Olimpijada, a tokom Rija se nada da će imati još više, zahvaljujući takmičenjima u kategorijama na 200, 400 i 4x400 metara.

Jedna je od najbržih žena na svetu (šesta je na listi najbržeg rezultata svih vremena) Allyson je definitivno na putu da piše istoriju. Kada ne obara rekorde, Allyson postavlja šik kombinacije na svoje društvene mreže, gde fanovima daje pogled u svoj svet i stil. Kolekcionarka je Nike patika, i često podeli fotku njih pored fotki na kojima nosi klasičnu opremu, ili fura besprekoran streetstyle.

Foto: Instagram / af85

Eugenie Bouchard

Teniserka Eugenie Bouchard čak i na terenu ima mnogo stila u svojoj opremi, ali i tokom slobodnih dana kada je možemo videti u nekim drugačijim izdanjima. Često se pojavljuje sa različitim limitiranim komadima, a njeni aksesoari su uvek savršeni. Sa kolekcijom u kojoj ima Nike x Liberty patike i Chanel torbe, ona pokazuje da zna vrednost statement komada.

Foto: Instagram / geniebouchard

Ibtihaj Muhammad

Ibtihaj Muhammad je prva Amerikanka koja će se na Olimpijadi takmičiti sa hijabom, pa joj nije strano pomeranje granica. Bilo da je sa ili bez svog mača, Ibtihaj je nepobediva i uspešna je kao sportista i prevodilac.

Pre dve godine započela je modnu liniju pod nazivom Louella, a njen je cilj da muslimanskim ženama ponudi odeću koja je skromna i u trendu, tako da je ova sportistkinja aktivna u modnoj industriji, i kao biznismenka i kao kupac.

Što se njenog ormana tiče, ona prihvata stilove koji su detaljni, i često bira luksuzne paterne, što smo mogli videti na haljini koju je nosila na prijemu u Beloj kući.

Foto: Instagram / ibtihajmuhammad

Son Yeonjae

Jedna od najpoznatijih ritmičkih gimnastičarki Son Yeonjae razume privlačnost drečavog autfita. Kada nastupa, ona nosi kostime koji u potpunosti odgovaraju njenom sportu, ali u slobodno vreme je više tip za majicu i farmerke. Orman joj je pun denim šortseva, cvetnih kombinezona, i pastelnih torbi od brojnih koreanskih brendova - i presladak je!

Foto: Instagram / syj0528

Jazmin Sawyers

Jazmin Sawyers je jedna od retkih sportiskinja koje se takmiče na letnjoj i zimskoj Olimpijadi.

Gospodari vožnjama u bobu, ali i u skoku u dalj, i pritom studira pravo i peva. Ali ona slobodno može dodati i modu na listi stvari u kojima je sjajna! Njeni optimistični postovi sa autfitima na Instagramu ispirišu i osvežavajuće su skromni.

Foto: Instagram / jazminjayne

Priredila: Bojana Đorđević

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija