Edie koja se pojavljivala u kampanjama Burberrya, Marca Jacobsa i Louis Vuittona frustirana činjenicom da se ceo svet fokusirao samo na Terry Richardsona, izgubivši priliku da na videlo izvedu i ostale "napadače", iskoristila je svoj profil na Instagramu da podeli ogorčenost što sve ono što je pokrenula njena koleginica Cameron Russell biva potisnuto i interpretirano pogrešno.

"Od kada je Cameron pozvala kolege da podele svoja iskustva anonimno, sve se svelo na Terry Richardsona. Mediji su se isključivo bavili samo njim, a ne kompletnom pričom koja je daleko izvan Terrya i koja zaslužuje da ima isti tretman kao Harvey Weinsteinu. Imajte na umu da svi ti modeli koji su se oglasili nisu imali na umu samo Terrya već i druge fotografe, stiliste, urednike, producente, dizajnere. Takođe je strašno što je ispalo da su ta iskustva samo žene imale. Torturu su trpeli i još uvek trpe muški modeli jer i od njih se traže nedolične stvari. Čak mislim da su oni bili još gore napadnuti i zastrašeni. Strašno je to što niko od njih ne može da istupi još uvek sa svojim imenom. Čak i anonimno. Ja lično smatram da je odnos 50 / 50 i da oba pola trpe jednaku torturu. Koliko god modeling svet bio otvoren, homofobija postoji i stvara podlogu mnogim da pređu granicu koju ne smeju da pređu. "

U pismo koje je preneo portal WWD Edie se osvrnula i na pritisak koji većina modelina konstantno ima tokom karijere...

"Modeling svet je prilično surov i ne priznaje uopšte lične granice. Presvlačimo se pred nepoznatim ljudima, pijemo sa tim istim ljudima koji umeju da me pitaju sa kim spavam zbog tog i tog angažmana. Svi koji se ponašaju kao dive koje stalno izlaze, zabavljaju se, biće okarakterisani kao kul ljudi, ostali koji se drže sa strane biće smatrani asocijalnim, nespremnim za ovaj posao. Pa opšte je poznato da modna industrija ne podnosi "dosadne ili nekul ljude".

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/