Ko god pamti euforiju koja je nastala za vreme venčanja Kate Middleton i princa Williama, zna da ćemo na proleće proći kroz jednu. Jer, za tada je zakazano novo venčanje unutar britanske kraljevske porodice. Na večnu ljubav zavetovaće se američka glumica Meghan Markle i princ Harry, mlađi Williamov brat.

Naravno, fokus modnih medija je na stilu buduće engleske princeze i potencijalnim dizajnerskim imena koja bi mogla da se nađu iza venčanice koju će lepa Meghan poneti tog bajkovitog dana.

Britanski Telegraph selektovao je nekoliko kandidata, među kojima se po njemu krije "the one", odnosno ime dizajnera koji će dobiti priliku da osmisli venčanicu koju će lepa crnka poneti u maju sledeće godine kada dođe trenutak da izjavi sudbonosno "da".

Erdem - sigurica

Jedan od najpopularnijih brendova današnjice - tome svedoči i najiščekivanija saradnja godine između Erdema i H&M-a, već neko vreme spada u omiljene marke buduće princeze. Meghan smo videli u Erdemovoj haljini tropical printa početkom godine, kada je zajedno sa Harryem prisustvovala venčanju Toma Inskip i Laure Hughes-Young na Jamajci.

U razgovoru za Vanity Fair glumica je takođe otkrila nedavno kako je Erdem dizajner čije modele nosi već godinama. A to je izgovorila odevena upravo u kreaciju turskog kreatora koji je poznat po ženstvenim, damskim modelima koji su inspirisani umetnošću, istorijom, književnošću.

Poslednja kolekcija Erdema prikazana u Londonu, u septembru, bila je nadahnuta trenutkom kada je britanska kraljica upoznala jazz pijanistu Duke Ellingtona, 1958. Erdem je inače omiljen i prvi pik mnogih slavnih dama: Claire Foy, Emme Stone, Gwyneth Paltrow a među damama koje redovno nose modele s potpisom Moralioglu je i Pippa Middleton, i njena sestra, vojvotkinja od Kembridža.   

Misha Nonoo - bliska prijateljica

Iako važi za jednu od najjačih kreatorki njujorške modne scene, Misha spada u relativno nepoznate dame. Ipak, Misha je bliska prijateljica para (bila je u vezi sa Harryjevim dobrim prijateljem Alexanderom Gilkesom).

Upravo u njenoj kreaciji Meghan se pojavila na jednom od zvaničnih zajedničkih izlazaka sa Harryjem, na sportskom takmičenju Invictus Games koje je pokrenuo njen verenik. Glumica je tada ponela svetlucavu mini haljinu "Husband shirt" iz kreatorkine kolekcije "Easy 8". 

Misha je idealan kandidat jer poznaje par, već je oblačila buduću princezu i neguje sofisticiran, elegantan stil koji odgovara lepoj glumici. S druge strane, par je već najavio kako planira daleko intimniju ceremoniju venčanja od onog koji su nam priredili Kate i William ( sama ceremonija uopšte neće biti u Londonu, već u palati Windsor Castle koja se nalazi u mestu Windsor, u Berkširu). Jedini problem je što kreatorka nema toliko iskustva u dizajniranju venčanica, čak i svoju je uradila u saradnji sa kreativnim timom Oscara de la Rente. 

Oscar de la Renta - američki izbor

Ukoliko bude insistirala na svojim korenima, Meghan bi mogla da se opredeli za model koji potpisuje Oscar de la Renta. Naravno, izbor nekog dizajnera koji nije iz Britanije, bio bi prilično istorijski i kontroverzan momenat ali zašto da ne?

Uostalom, Oscar nije tipična američka kuća. Osnovao ju je dominikanski dizajner, a trenutno za Oscara radi sjajan Monse duo - Laura Kim i Fernando Garcia koji su uspeli da brend približe mlađoj publici učinivši suptilnu ženstvenost koju je proslavio Oscar nekako urbanijom.

Pritom, kompletan tim Oscara de la Rente stoji iza najlepših i najekstravagantnijih venčanica slavnih u poslednjih pet godina: Amal Clooney, Allison Williams i Kate Bosworth su samo neke od dama koje su se opredelile za njihov model.

Jenny Peckham - britanska "safe" varijanta

Britanska dizajnerka Jenny Packham, spada u omiljene kreatorke Kate Middleton i dizajnere koji redovno odevaju članove britanske kraljevske porodice.

Peckhamine haljine sa prozirnim suknjama od tila, delikatnom čipkom i sitnim vezom, smatraju se sanjivim, romantičnim kreacijama savršenim za buduću princezu. Jenny ne oblači samo royal, već i celebrity: Angelina Jolie, Kate Winslet i Kate Hudson često biraju modele koje potpisuje ova kreatorka.

Emilia Wickstead: nova miljenica kraljevskih porodica i bogatih

Londonska dizajnerka Emilia lansirala je svoju prvu bridal kolekciju početkom godine, ali je zato već odavno jedna od najzaposlenijih kada su u pitanju evropska kraljevska venčanja. Ova kreatorka zaslužna je za venčanicu koju je ponela Lady Charlotte Wellesley na najvažnijem venčanju godine 2016.

Alexander McQueen: copy-paste Kate

Iako je možda najpozvanija da kreira haljinu za Meghan, Sarah isto nema velike šanse da bude prvi pik. Jer, glumičinu venčanicu svi će i ovako da upoređuju sa onom koju je nosila Kate, pa onda bolje da na "crtu" izađe neko nov, a ne ista dizajnerka koja je osmislila venčanicu vojvotkinje od Kembridža. To opet ne znači da isto nije moguće da se desi.

Jer, Alexander McQueen spada u najprestižnije britanske kuće i redovno osmišljava red carpet izdanja Cate Blanchet, Emily Blunt, Jessice Chastain i Nicole Kidman.

Antonio Berardi: italijanski "uljez"

Antonio, sicilijanac koji već godinama kreira na londonskoj adresi poznat je po besprekornom kroju i elegantnim modelima. Ovaj italijanski dizajner radio je kao asistent velikog Johna Galliana dok je studirao u prestižnoj modnoj školi Central Saint Martins. Berardi je takođe jedan od dizajnera čije kreacije često nosi buduća princeza. Iako ima najmanje šansi od svih, nije nemoguć izbor.

Carolina Hererra: naš pik

Ako nas pitate, mi bismo voleli da lepu Meghan vidimo u nekoj romantičnoj ali netipičnoj haljini ili na primer, u pantalonama i košulji, stilizovanu u masivan veo koji krasi delikatna čipka.

Carolina je poznata po jedinstvenim modelima, a do sada je kreirala nekolicinu otmenih venčanica za slavne poput one koju je ponela Renee Zellweger na svom venčanju na plaži, bez rukava sa diskretnim šlicem u donjem delu suknje, kao i suknju i džemper koji je Olivia Palermo imala na svom 2014. godine kada se udala za Johannesa Huebla.

Hererrini modeli su moderni, elegantni i zanimljivi.  Savršeni za Markle.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/