Španskog tajkuna Amancia Ortegu prošle nedelje na polju najuspešnijh biznis poduhvata pretekao je vlasnik grupacije LVMH, francuski biznismen Bernard Arnault i to sa bogatstvom od basnoslovnih 70,7 milijardi dolara! 

Ortega je u prošloj godini trpeo određene gubitke u poslovanju high street brendova, i to ponajviše zbog velike konkurencije na tržištu. Naime, tamo gde su Zara i H&M dominirali godinama u igru su im se umešale online šoping platforme poput ASOS-a koje su "otkinule" dobar deo potrošačkog kolača.

S druge strane Bernard Arnault prijavio je rekordnu zaradu svoje grupacije u 2017. godini, a iznos je 46.2 milijarde dolara! 

Pod grupacijom LVMH nalaze neke od najpoznatijih svetskih modnih brendova uključujući Céline, Dior, LV, Loewe, ali i beauty brendovi poput Rihanninog Fentyja koji je dominirao online prodajom kada je reč o dekorativnoj kozmetici.

LVMH se takođe uključio u igru e-commercea, pokrenuvši šoping stranicu 24 Sevres na kojoj nude ekskluzivne kolekcije sopstvenih kuća.

Izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/