Valentina Brostean, diplomirani grafički dizajner, rodom iz Novog Sada koja već neko vreme živi i radi u Italiji, izabrana je od strane brenda Armani Exchange za jednog od sedam ilustratora u okviru njihovog projekta #str_ART.

"Uspeh je zaista velik jer je samo sedam umetnika selektovano među hiljadama i hiljadama apliciranih umetnika, kako od strane raznih kreativnih agencija sa svih strana sveta, tako i iz solo prijava. Moje ilustracije završile su kao print u okviru nove kolekcije koju lansira Armani Exchange pod nazivom #str_ART. U pitanju su t-shirt majice u muškoj i ženskoj verziji i aksesoari - naočare za sunce i satovi."

Inače Valentina, nije uopšte apliciala za ovaj projetak. Saradnja je ostvarena preko milanske kreativne agencije Fatsenseatbelt koja je u ime Armani Exchange stupila u kontakt sa njom i predožila saradnju posto su online otkrili moj stil koji im se veoma dopao.

Valentina čiji rad izgleda vrlo smelo, razigrano i prepuno jarkih boja i snažnih linija, u svakom svom radu bilo da je u pitanju ilustracija za magazin ili kraft pivo  zadržava tu svoju pasiju prema grafici kao primarnoj vokaciji. Njeni crteži su vrlo originalni, maštoviti i inspirativni.

Ova mlada dama koju slobodno možemo da nazovemo vizualnom ratnicom preferira freelance rad i saradnju sa brendovima i kompanijama koji vole nešto drugačiji pristup brendingu i ne plaše se izazova koji na prvi pogled izgledaju riskantno. Zato ćete u njenom portfoliju pronaći najraznovrsnije radove od ilustracija za određena piva i vina, preko radova za magazine, naslovne strane knjiga, postere i tarot karte.  

Pogledajte u nastavku kratak video o Valentini koji je snimila milanska kreativna agencija Fatsenseatbelt po direkcijama Armani Exchange tima, u sklopu koje se ksvaki od 7 odabranih ilustratora predstavio u svom individualnom promo videu koji je zapravo "podrška" kampanji i street art kolekciji za koju su odabrani radili:

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/