U finalu revije Chanel za proleće/leto 2019, Karl Lagerfeld pojavio se sa "nepoznatom" brinetom i pozdravio goste.

Njeno ime je Virginie Viard i nazivaju je desnom rukom dizajnera. Francuskinja zauzima položaj direktorke studija u modnoj kući.

Zajedno sa Lagerfeldom, Virginie se pojavila po drugi put - njen javni debi je održan u maju, kada se stidljivo pojavila sa Karlom na stepenicama improvizovanog Chanel "aerodroma". 

Zapravo, Virginie radi sa Lagerfeldom skoro 30 godina. 

Godine 1987. pridružila se modnom brendu Chanel kao pripravnik u odeljenju za vez, a četiri godine kasnije postavljena je na poziciju direktora. 

Ona je odgovorna za implementaciju Lagerfeldovih ideja, radi sa kreativnim timom i kontroliše mnogo procesa - od kupovine tkanine do kontrole kvaliteta. 

Sam Karl Lagerfeld ne prestaje sa pohvalama kada je u pitanju ova dama i naziva je ženom koja je prevazišla savršenstvo. Ponovio je to više puta i kaže da je ona ta koja udiše život u njegove ideje, prilagođava ih potrebama modernih žena i sprečava da izgube dodir sa stvarnošću.

Virginie Viard se može sigurno nazvati oličenjem Chanel žene - ova Francuskinja izgleda opušteno i elegantno, voli jeans, ležernu odeću, blejzere i jakne, a njena frizura odmah govori da je ona prava Francuskinja. U retkim intervjuima koje daje, kaže da je u određenoj meri odrasla okružena modom. Njen deda je prodavao tkanine, a njena majka i baka su od ostataka volele da kreiraju odeću. Ova strast preneta je na samu Virginie. Sa 20 godina, ona i njena prijateljica osnovale su brend Nirvana i tada je ponovo koristila ostatke tkanine njenog dede. 

Tada se Pariz dogodio u njenoj karijeri. Krajem osamdesetih godina sarađivala je sa Borgom, pariskim kostimografom za pozorište i bioskop, a radila je na filmu "Camille Claudel" sa Gérard Depardieu-om i Isabelle Adjani. Uspela je da stekne praksu u Chanelu zahvaljujući poznaniku. U modnoj kući gotovo su odmah primetili njene sposobnosti i već postojeće iskustvo, dok je sama Viardova bila spremna da apsorbuje svaku reč Lagerfelda. 

Sada, nakon trideset godina zajedničkog rada, razumeju jedno drugo bez reči i ne prestaju da razvijaju univerzum koji se zove "Chanel".

Izvor: Srbija danas

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/