U sklopu novog izdanja projekta Dior Lady Art, kreativna direktorka francuske modne kuće Maria Grazia Chiuri, angažovala je svetske umetnice da reinterpretiraju slavni model torbice Lady Dior.

Za sada su predstavljena šest modela, a među ukupno 11 umetnica nalazi se i slikarka i fotografkinja Mickalene Thomas.

Thomas je između ostalog poznata i po kolažima pa je njena verzija torbe izrađena u patchwork verziji, a u kreiranju tog modela koristila je slične materijale koje koristi za svoje kolaže: baza torbe izrađena je od kože, a ukrašena je komadićima organze, kao i perlicama.

Uz nju, u projektu učestvuju druge američke umetnice Janaina Tschäpe i Polly Apfelbaum kao i one iz ostatka sveta -  Pae White, Isabelle Cornaro, Morgane Tschiember, Lee Bul, Burçak Bingöl, Olga de Amaral, Li Shurui i Haruka Kojin.

Foto: Promo/Dior

Modna kuća dala im je da must have model torbice s dve ručke i prepoznatljivim prošivima koji je kreiran u 1994. koriste kao prazno platno, a pri tome su se neke od njih koristile i 24-karatnim zlatom, užem, lancima i kamenčićima. Jedan od upečatljivijih primeraka je onaj umetnice Li Shurui koja je svoj model prekrila holografskim uzorkom te usput priznala da joj je - nakon ogromnih platna koje koristi - torbica bila pravi izazov.

Ovo je treća saradnja Dior sa svetom umetnosti u sklopu ovog projekta.

Po ceni od 5000 dolara, specijalne verzije Dior Lady torbi u online ponudu i prodavnice širom sveta stići se 23. januara.

Foto: Promo/Dior

Foto: Promo/Dior

Foto: Promo/Dior

Foto: Promo/Dior

Foto: Promo/Dior

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/