Prva naznaka da je možda ovo stvarno početak kraja jedne neverovatne ere i dominacije, nagovestila je jučerašnja Chanel revija na kojoj je prvi put izostao Karl Lagerfeld.

Najveći show Pariske nedelje mode, bilo da je haute couture ili RTW na programu svakako je Chanel revija. I svaki put kada mislimo da je tim koji je odgovoran za sve dosadašnje spektakle u Grand Palaisu nadmašio sebe i da nemajuviše šta novo da nam ponude, oni nas razuvere i ubede u suprotno.

Naime, ovoga puta Chanel je čuvenu parisku palatu pretvorio u ambijent italijanske vile, te na nekih sat, dva sve ugledne goste preselio u relaksiran toskanski raj. Međutim, ovoga puta desio se presedan.

(Desna ruka Karla Lagerfelda: Ona 30 godina vlada Chanelom iz senke)

Karl se nije pojavio na kraju revija (održane dve - jedna u 10, druga u 12) te tu čast prepustio svojoj desnoj ruci, Virginie Viard.


Ubrzo je stiglo zvanično saopštenje iz Chanela da je Karl previše umoran te da mu svi žele brz oporavak.   

(Najpopularnije čizme Pariza: Ovaj Chanel model poseduje svaka IT cura francuske prestonica)

A kolekcija?

Hoćete iskreno?

Ništa novo.

Prepoznatljiva estetika sa koktel haljinama, strogo krojenim kaputićima, žakard blejzerima, i to sve u bojama sladoleda te čiste monohromne palete - crne i bele.

Naravno, bilo je tu nekoliko haljina koje očekujemo na 91. dodeli Oskara ali navijamo čvrsto da uskoro dođe do promene na čelu francuske kuće kojoj je preko potrebna promena - stilska.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/