Majsko izdanje portugalskog Vogue izdanja pod nazivom Sex Issue sa i dalje čarobnom i zavodljivom Sharon Stone (61), već nekoliko nedelja privlači pažnju svih modnih urednika, fotografa, stilista, blogera ali i onih koje moda uopšte ne zanima.

Za to je naravno zaslužna slavna glumica koja je u sedmoj deceniji pozirala u stilu svoje kultne uloge u filmu Fatal Instinct, raširenih nogu, odevana samo u mrežaste čarape, salonke i bodi koji je otkrio njen zavidni dekolte. 

(Fatalna zavodnica i u sedmoj deceniji: Sharon Stone "zapalila" modnu naslovnicu čuvenog magazina)

Sam broj u fokusu ima seks, pa su i editorijali prilično eksplicitni i vrlo provokativni.

Jedan od editorijala pod nazivom Liberdade De EXXXpressao radio je hrvatski fotograf Filip Koludrović, dok je muziku za video edit editorijala komponova srpska umetnica Katarina Ranković.

Ceo editorijal i sama muzika za video su inapirisali dvoje mladih umetnika, da kroz erotične scene iz filmova ‘Titanic’, ‘Eyes Wide Shut’, ‘American beauty’, iskažu ženu i muškarca kroz razmenu uloga u svoj svojoj lepoti bivstvovanja.

Katarinin audio doprinos je poigravanje minimalističkim akustičnim zvukom i poetikom portugalskog jezika i reči ‘saudade’ koja na najbolji mogući način označava sve što je kroz ovaj editorijal zamišljeno, a to su ljubav, čežnja i dekadencija.

Pogledajte u nastavku video:

Director - Filip Koludrović / Cinematographer - Jan Vrhovnik /  Original music - Katarina Ranković / Mix and mastering - Marija Balubdžić