Pre svega desetak dana Rihanna i LVHM službeno su potvrdili osnivanje nove luksuzne modne kuće Maison Fenty, a srećom nismo morali dugo da čekamo pre no što smo ugledali prve komade koje je pop diva dizajnirala za novu francusku modnu kuću.

Prva kolekcija dostupna je od 24. maja u Parizu, a od 29. maja i u Fenty webshopu. Rihanna je objasnila kako je sama sebi najveća inspiracija za brend.

Shodno tome bilo je za očekivati spajanje pomalo nespojivog.

U kolekciji su se našli komadi koje odlikuje blaga dekonstrukcija kroja, kao i oversized volumen u spoju sa neutralnim i nežnim pastel bojama. Dok je poseban segment pripao komadima od teksasa, a u pitanju je tamni jeans.

(Ona je više od obične pop zvezde: 20 ličnih pitanja na koje je Rihanna odgovorila bez dlake na jeziku)

Od detalja posebno su se izdvojile predimenzionirane sunčane naočare.

Izdvojile su se pantalone koje odlikuje upečatljiv središnji šav, te mini blejzer haljine, kao i jednobojna odela, koja dolaze u spoju sa torbicama oko struka.

Rihanna je objasnila kako Fenty neće biti tradicionalni brend što znači da komade nećemo viđati dva puta godišnje na revijama u Parizu već će mini-kolekcije izlaziti na mesečnoj bazi i odmah će biti dostupne u webshopu.

(Pet odvažnih modnih trendova koje je pokrenula Rihanna)

Zanimljivo je i to da je pevačica pre puštanja bilo kog modela u proizvodnju, svaki od njih probala. Smatrajući da je neophodno da se na tržištu nađu komadi prikladni za žensku građu poput njene.

Razlog zašto dobar deo modnih medija smatra da će ova kolekcija, kao i sam Fenty brend izazvati ogromnu pažnju na tržištu, jeste taj što je kroz njih predstavljen jedinstven Rihannin stajling, koji se uveliko kopira, ali i činjenica da praktično svaki od modela poseduje odličan spoj upečatljivosti i minimalizma u isto vreme.

Sveukupno u pitanju je sportska elegancija koja može da se nosi podjednako dobro na party-ju, poslovnom okruženju i crvenom tepihu, pun pogodak.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/