To je holistička kolaboracija sa pomakom na svim nivoima, od dizajna i produkcije, preko prvog H&M-ovog džinsa napravljenog od 100% recikliranog pamuka, do etikete napravljene od plute i specijalnog papira. Takođe, H&M je po prvi put podelio Life Cycle Assessment (LCA) podatke na hm.com ukazujući na uticaj svakog komada garderobe napravljenog od denima na vodu, CO2 i energiju, od sirovog materijala do proizvoda za krajnju upotrebu.

Kolekcija Lee x H&M biće dostupna od 28. januara u H&M prodavnicama u Knez Mihailovoj u Beogradu i u Nišu.

“Bilo nam je zadovoljstvo što radimo sa Lee-jem i što smo zajedno pokrenuli promene ka održivijim i cirkularnijim odevnim predmetima od denima. Pazili smo na svaki detalj i izazivali jedni druge u pozitivnom smislu. Bilo je neverovatno raditi sa legendarnim dizajnom, po kome je Lee čuven, kome smo dali dozu naše estetike, za sve ljubitelje H&M denima širom sveta”, rekao je Džon Loman, dizajner u H&M-u.

Lee x H&M u kolaboraciji za održiviji denim
Foto: Promo

“Lee je ponosan što sarađuje sa H&M-om kako bi zajednički nastavili da pravimo bolji denim. Naš brend osnovan je pre više od 130 godina sa idejom o inovaciji, a danas smo srećni što se pridružujemo H&M-u na putu unapređenja denima za održiviju budućnost”, izjavio je Kris Voldek iz kompanije Lee®.

Lee x H&M je ambiciozna kolaboracija kojoj je održivost najvažnija. Oba brenda prihvatila su holistički pristup, nadgledajući svaku fazu u proizvodnji. Materijal je najznačajniji, poput H&M-ovog prvog 100% recikliranog džinsa napravljenog od 80% post-industrijskog i 20% post-konzumentskog otpada. Tu je i denim koji je napravljen bez pamuka, od obnovljivih veštačkih vlakana, od boja koje štede vodu i tehnike ispiranja denima koja štedi vodu i potrošnju hemikalija i energije.

Za više informacija, fotografija i video idite na ovaj LINK.

Lee x H&M u kolaboraciji za održiviji denim
Foto: Promo