Nedelja mode u Parizu na scenu je izvukla već dobro poznate stare modne igrače, jedna od njih je svakako velika Isabel Marant.

Marantova nas je podsetila na ono što smo sasvim sigurno negde potisnuli, jer je svakako bezbolnije da nas misli ne vuku u tom pravcu. Tamo gde svi problemi nestaju kada naiđe strofa dobro poznate pesme, kada vam se u polumraku pogled susretne sa potpunim strancem, a šljokice na vašoj haljini odbljeskuju dok se pokrećete u ritmu pesme.

Period kada se živelo za groznicu subotnje večeri oživeo je u svom svom sjaju - disko scena, leto i 80 i neka ponovo su bili tu, ali sa novim twistom, naravno.

Dizajnerka je u pre nekoliko sezona u svoje kolekcije uvrstila takozvanu 80's siluetu kao standard, od koga ni sada nije odstupila - štaviše, maksimalno ju je naglasila.

Ramena u krupnom planu, figura obrnutog slova A, istaknut struk, paper bag panatlone i mnogo nežnih, toplih i ženstvenih boja.

Potom metalik, mini dužine, naglašene minđuše, cvetni dezeni, puf rukavi i naravno njene nezaobilazne kaubojke, ali ovoga puta duže nego inače i sa efektnim detaljima.

Proleće/leto 2021. sa potpisom Isabel Marant nosi želju za životom i podsećanje na male radosti koje su činile da se osećamo življima neko ikada - jedva čekamo da ih slavimo!

Da, svi smo razmišljali o tome na koji način ćemo zvanično proslaviti kraj svih ovih restrikicija, zbog kojih mesecima unazad čak i udišemo sa oprezom, da ne govorimo o načinu na koji se krećemo i kako se ponašamo, a samim tim i kako se oblačimo - taj deo je zaista u drugom (pa, iskreno trećem) planu.