Kada ste osmišljali savremeni i nesvakidašnji koncept enterijera za One&Only Portonovi, koji spaja evropsku eleganciju i sve posebnosti Crne Gore, šta vam je bila glavna ideja i vodilja?

Sa arhitekturom i početnim konceptom dizajna Denniston Architects kompanije, agencija HBA je sarađivala na izradi enterijera i oživljavanju prostora rizorta One&Only Portonovi. Rizort je rađen po uzoru na venecijanske palate, s tim u vezi u eksterijeru dominiraju kolonade stubova, i narandžasti terakota krovovi.

Slaveći pejzaže i znamenitosti Crne Gore, arhitektura i dizajn rizorta One&Only Portonovi ističu prirodnu ljepotu i slavnu prošlost destinacije - od skulpturalnih kamenih instalacija koje simbolizuju crnogorsku obalu, preko apstraktnih murala koji prikazuju bujne šume, do blistave metalne konstrukcije inspirisane starim rimskim mozaikom. Sa ambijentom opuštene, ali živahne elegancije, inovativne karakteristike dizajna uključuju moderne kamine koji predstavljaju odraz crnogorske tradicije u savremenom ruhu, kupatila velika kao spavaće sobe, i prozore od poda do plafona koji uokviruju pogled koji oduzima dah.