Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MILICA MANDIĆ JE DOBITNICA ELLE STYLE AWARD-A ZA SPORT: "Vreme je da svoje znanje prenesem na mlađe generacije"

Milica Mandić je dobitnica ELLE STYLE AWARDS 2021 priznanja za sport, a samo za ELLE otkriva šta sve mora da ima jedna olimpijska šampionka, kako joj je pao završetak sportske karijere i kakvi su joj planovi za budućnost.

 coverESAdobitnici8 Izvor: Stefan Aleksić

Šta sve mora da prođe, nauči i poseduje jedna olimpijska šampionka?

Kao i za svaki uspeh, potrebno je proći i dobro i loše. Moja karijera je imala puno uspona i padova, raznih prepreka i kriza, ali nekako ono što me je vodilo kroz sve to jeste moja istrajnost i posvećenost cilju koji sam imala. Potrebno je hrabrosti, želje, preispitivanja, malo tvrdoglavosti, upornosti i mnogo rada. Kroz poraze učiš o sebi, shvataš da za svaki napredak treba vremena i da ne može sve da se menja u momentu kad si ti to zamislio. Porazi te nauče strpljenju, prihvatanju i dobrog i lošeg, i adaptiranju na nove stvari i izazove. Ali isto tako ti daju priliku da radiš na sebi i da svakog dana budeš bolji nego što si bio juče.

Kada radimo nešto što volimo, vrlo teško umemo da odredimo kada je vreme da stanemo, da podvučemo liniju. Ti si to učinila ove godine, nakon osvojenog olimpijskog zlata. Koliko ti je ova odluka teško pala, i da li je fokus na nekoj novoj, drugačijoj budućnosti zapravo glavna motivacija?

Koliko god volim svoj sport, kako treninge i takmičenja, osetila sam da je vreme da se privodi kraju. Kao profesionalni sportista, oduvek sam bila svesna da moja karijera ima rok trajanja. Ali kad je došao taj momenat da podvučem crtu, nije mi bilo lako. Teško mi je pala ta odluka da sve što sam radila do sada, sve što je meni poznato, nekako stavim po strani. Ali ta odluka je dobro promišljena, jer znam da moje telo ne može više da izdrži visešatne dnevne napore, a da se ne povređuje; kao i da posle uspeha koji sam napravila moja motivacija i želja ne mogu da budu iste i sve me je to emotivno iscrpelo. Mislim da je sada vreme za neke nove pobede i izazove na koje možda nisam navikla. Ali iskustvo koje mi je pružilo bavljenje sportom, volela bih da prenesem na buduće generacije i da njima dam vetar u leđa.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity