Dok se o održivoj modi kod nas tek priča, brend Shash ga uveliko živi i daje primer drugima. Na koji način možemo da postanemo ekološki osvešćeniji i pomognemo održivoj modi? Koliki je značaj #suistanable principa kako za društvo, tako i za planetu?

Ekološka osvešćenost kreće od svakog pojedinca, te je bitno menjati navike koje štete našoj okolini, a samim tim i nama samima. Za početak, krajnje je vreme da počnemo razmišljati o odeću i uslovima u kojima se ona izrađuje. Prilikom naredne kupovine, obratite pažnju na etiketu i od kog materijala je komad napravljen. Počnite davati prednost kvalitetnijim komadima od prirodnih eko materijala, koje izrađuju lokalni brendovi negujući u svom radu etički pristup prema zaposlenima.

Održiv način života jeste odnos u kome preovlađuje poštovanje prema društvu u kom živimo i životnoj sredini. Budimo dovoljno svesni da su resursi na planeti zemlji ograničenog trajanja i da čovečanstvo trenutno koristi prirodu brže nego što ekosistem planete može da se regeneriše. Iz tog razloga je održivi princip važan za planetu koju želimo da ostavimo generacijama posle nas.