Prošlo je samo dva meseca od kada je relativno manje poznati kreator Anthony Vaccarello proglašen naslednikom Hedija Slimanea, odnosno novim kreativnim direktorom Saint Laurenta. Danas smo dobili priliku da zavirimo u njegovu prvu kampanju za francuski, kultni brend. 

Prva serija promo fotografija nam donosi crno-bele slike modela koji su snimljeni izbliza, dok je cela kampanja obeležena vidljivim logom. 15 novih lica je fotografisano za ovu priliku, dok je iza objektiva bio američki umetnik Collier Schorr. 

Dodatno, na zvanični Instagram profil brenda su objavljena dva video klipa kampanje. Ovo su bili prvi postovi na profilu koji je dramatično "očišćen" nakon Slimaneovog odlaska. 

Vaccarellova prva kolekcija za Saint Laurent će premijerno biti prikazana na Paris Fashion Week-u u oktobru.

Pa, ko je Anthony Vaccarello?

Diplomirao je na Belgian design school "La Cambre", pre 10 godina. Odmah nakon završetka studija Anthony je trijumfovao na Hyères Festivalu, 2006. godine, što ga je preporučilo za rad u rimskom studiju Fendia, gde je 2 godine radio na odeljenju za krzno.  

Dve godine kasnije, Vaccarello osniva svoj eponomni brend u Parizu koji je proslavio kreirajući senzualne, seksi modele.

"Mislim da mi je to u krvi. Ja sam poluitalijan i polubelgijanac. U meni je žudnja za senzualnošću ali i kontrolom i konstrukcijom," izjavio je za magazin Interview kreator koji se najviše proslavio radeći za Donatellu Versace pri liniji Versus Versace.  

Tu je bio od decembra 2013. godine i u tom periodu je dizajnirao nekoliko capsule kolekcija pre nego je u januaru 2015. godine postala kreativni direktor Saint Laurenta.