Druga Demnina couture kolekcija za Balenciagu u pariskom salonu slavnog modnog majstora okupila je brojne zvezde – u prvom redu i na samoj pisti.

Tako su se među modelima za novu kolekciju rame uz rame našle Nicole Kidman, Naomi Campbell, Kim Kardashian, Bella Hadid i Dua Lipa, a Demna je odvažno vlada svakim slojem društva, kao i da je Balenciaga ultimativni pokazatelj ko je danas cool.

profimedia-0705639402.jpg
Profimedia 

Revija je počela uz pesmu koju recituje AI, a koju je napisao sam Demna za svog supruga, dok su pistom prolazili modeli lica skrivenih iza maski u sjajnom crnom neoprenu, ostavljajući dojam mode za distopijske scenarije. Taj je sjajni neopren bio savremena interpretacija gazara, posebne svile osmišljene baš za Cristobala Balenciagu. Uz haljine, modeli su nosili minimalističke torbe koje su podsećale na metalne kovčege, ali se zapravo radi o zvučnicima nastalim u saradnji s Bang&Olufsenom.

profimedia-0705639433.jpg
Profimedia 

U drugom delu revije, crna je postupno dala mesta kreacijama u boji koje su se (ponovno) referisale na prepoznatljive siluete Cristobala Balenciage. Nije nedostajalo ni Demni omiljenih komada koji dolaze iz street stylea, poput farmerki i majica kratkih rukava, koji su u ovoj couture interpretaciji postali skulpturalni.

Izdvojene lookove kolekcije visoke mode pogledajte u galeriji.

Profimedia Pogledajte veličanstvena modna izdanja.