Kolekcija Stefana Đokovića pod nazivom Trianon prikazana je na nedelji Visoke Mode u Parizu. Ovoga puta Stefanu je pripala čast da bude jedini dizajner iz naše zemlje koji je predstavio raskošne kreacije u ovoj evropskoj modnoj metropoli.

U autentičnom ambijentu hotela Le Marois zahtevna francuska publika i brojni mediji nisu ostali imuni na unikatne kreacije od najfinijih materijala, za koje je Stefana ovoga puta inspirisala tematika dela San letnje noći izmeštenog u prostor Versajskog dvorca i vreme Luja XIV-og, kralja sunca. Materijali koje je Đoković pretvorio u remek-dela su od najfinijih svila, organdina i brokata, ručni vezovi unikatnih komada koji su izradjivani po više hiljada sati.

Upravo ovaj trud su brojne svetske influenserke i prisutni novinari gotovo svih redakcija relevantnih modnih časopisa prepoznali i nagradili gromoglasnim aplauzom.

''Pored same činjenice da mi je pripala čast da prikažem kolekciju na pariskoj Nedelji visoke mode, svakako najznačajnijem svetskom modnom događaju pored Met Gale i Kanskog festivala, verujem da ću još dugo biti pod utiskom. Od publike, preko predivnih komentara i kritika, do fantastične organizacije, monumentalnog prostora Hotela Le Marois, i dragih ljudi u publici i back stage-u. Poseban je osećaj nakon toliko meseci videti viziju koja je inspirisana jednim detaljem na Versajskoj kapiji. Zahvalan sam na ogromnoj podršci koja je stizala sa svih strana bez koje ne bih mogao da proizvedem svoju viziju u delo'' rekao je Stefan.

Đokovićeva kolekcija će ostati u prestonici Francuske gde će biti izložena u prodajnom salonu u mondenskoj Pariskoj četvrti, a mi nastavljamo da pratimo njegove uspehe!

MEPHISTOPHELES Pogledajte kreacije srpskog dizajnera na Nedelji visoke mode u Parizu.