Iako su spektar jarkih boja, šareni dezeni i upečatljivi aksesoari uvek prva asocijacija na leto, sve što nam je nekad potrebno jeste povratak u minimalistički modni pristup koji obiluje neutralnim tonovima koji se lako kombinuju i spašavaju nas kada samo poželimo da se osećamo komforno u odeći koju nosimo.

Srećom, minimalizmu se okrenuo veliki broj trendsetera kroz čije Instagram profile redovno skrolujemo. Garderoba koju obično biraju ovog leta uglavnom dolazi u crnoj, beloj i bež boji, uz po koji zemljani ton i neizbežan džins.

Minimalističkim stilom vladaju jednostavne i pročišćene linije, bez previše detalja, ali i boja.

U skladu s tim, naše omiljene devojke uglavnom biraju komade nakita u boji zlata, crne naočare za sunce i basic kožne torbe ili cegere.

Minimalistički stil je savršen izbor za tropske dane kada je sve što želimo jednostavna odeća od prirodnih materijala, za čije nam kombinovanje sa ostatkom garderobe u ormano nije potrebno dvaput da promislimo, a u kojoj lakše preživljavamo temperature na +35 stepeni.

Ukoliko ste, kao i mi, radoznali da pronađete inspiraciju za kreiranje minimalističkih outfita, u nastavku vam donosimo četiri outfit predloga s kojima nikad ne možete da pogrešite.

Ležeran šorts

Šorts je onaj must have letnji komad bez kog ne možemo da zamislimo najtoplije doba godine. Bilo da ste ljubitelj modela od jeansa ili krojeva s visokim strukom, kombinujte ih s belom košuljom ili crnom majicom i dobićete savršen minimalistički stajling.

Dobra alternativa mogu biti i koordinantni setovi, ali samo pod uslovom da su jednobojni i da dolaze u crnim, belim ili zagasitim tonovima.

Top + pantalone

Efektan top i loose-fit pantalone uvek dobro funkcionišu, a ako birate komade u neutralnom koloritu budite sigurni da ćete izgledati elegantno i svedeno.

Instagram zvezde ovog leta posebno vole asimetrične topove na jedno rame, ali nećete pogrešiti ni s drugim krojevima.

Bela ili krem haljina

Haljine u najsvetlijim tonovima još jedan su simbol leta, a ako želite da izbegnete monotoniju belih modela, birajte svetlobež nijanse.

Kada je reč o krojevima, sve opcije su dozvoljene – od haljina na bretele do modela inspirisanih kaftanima.

Svoju omiljenu haljinu ponesite uz crne sandale i torbu od prirodnih materijala.

All black everything

Znamo da vam crna boja nije prva asocijacija na leto, ali kada pogledate fotografije u nastavku verujemo da ćete promeniti mišljenje.

Možete birati bilo koje komade u ovoj boji i uvek ćete izgledati svedeno i šik.