Dok većina trendseterki smatra farmerke statementom tokom cele godine, razumljivo je ako ih izbegavate na visokim temperaturama. Ovo je, međutim, neka vrsta modne nepravde, jer postoji toliko modela farmerki koje možete nositi i tokom leta.

Pored toga, koji modni komad je tolik pouzdan i nosiv u apsolutno svim prilikama - od kancelarije do kluba? Važno je samo da birate komotne i komforne oversize krojeve kako bi koža disala, a vi nesmetano mogli da obavljate sve dnevne zadatke.

U nastavku donosimo 8 modela farmerki koji će biti najpopularniji za leto 2022.

1. Farmerke sa podvrnutim nogavicama

Dok je podizanje rubova naših farmerki nešto što mnogi od nas rade instinktivno, brendovi ovaj trend dovode na viši nivo i dizajniraju modele sa već ušivenim podvrnutim nogavicama (što više, to bolje!), a modne influenserke ih s razlogom obožavaju.

2. Iscepane farmerke

Jedan od glavnih razloga zbog kojih željno iščekujemo letnju sezonu jesu svi oni iscepani modeli farmerica koji preko godine čekaju u ormaru. Ako želite da budete fashion, birajte tamni teksas i tzv. barrel modele.

3. Cargo jeans

Cargo pantalone su već neko vreme u trendu, i to ne samo za muškarce. Ako volite modu 90-ih i 2000-ih, pronađite jedan ovakav model i kombinujte ga sa modernim komadima poput košulje ili topa.

 4. Wide-leg model

Gotovo da ne postoji žena koja se nije obradovala trendu farmerki sa širokim nogavicama. Urbane, i pre svega udobne jer ni na koji način ne stežu našu siluetu, ove farmerke vratile su se za vreme pandemije, i nema naznaka da će nas napustiti. Najbolji izbor za leto provedeno u gradu!

 5. Patchwork dezen

70-e godine su imale veliki uticaj na modne piste za proleće/leto 2022, a patchwork je bio jedan od najčešćih fashion momenata koje smo viđali u dizajnerskim kolekcijama. Od haljina do šešira, moramo priznati da nam se ovaj dezen najviše dopao na farmerkama koje sa njim izgledaju kao umetničko delo.

6. Farmerke sa prednjim džepovima

Farmerke sa džepovima okupirale su naš Instagram Feed - od skandinavskih do francuskih influenserki koje pratimo. Ovo je još jedan dokaz da proživljavamo povratak najboljih trendova iz 70-ih godina, čemu se posebno raduju retro devojke.

 7. Bele farmerke

Bele pantalone i farmerke su glavni vesnici leta, a to se potvrđuje iz sezone u sezonu. Interesantno je da su nekada davno bile veliki fashion no-no, a da su danas sinonim za žene od stila, naročito otkako je minimalizam preuzeo modu. Naš savet je da izbegavate skinny modele, a birate one ravne ili široke.

 8. Zvonarice 

Flare jeans ili zvonarice omiljen su odabir Francuskunja i svih devojaka koje preferiraju otmen stil. Morate da posedujete makar jedan ovakav model za leto, koji ćete kombinovati sa punđom, maramom i elegantnom torbom. Et voilà!