Slip haljine apsolutne su gospodarice leta i to iz sezone u sezonu. I ovoj leta visoko su na tronu, a čini se da je izbor veći nego ikada do sada. Zanimljivo je da je saten u početku korišćen kao materijal za presvlake, međutim, veoma brzo je ušao u modnu sferu zahvaljujući svom luksuznom izgledu.

Njegova sjajna strana, istovremeno glamurozna i šik, donosi dodatnu vrednost garderobi, a na pomen satena i haljine, nemoguće je ne spomenuti slip modele.

Iako su vrhunac popularnosti dosegle u 90-ima, minimalističke slip haljine nisu nestale s modne scene, već su se nametnule kao modni klasik.

Minimalistička haljina inspirisana donjim vešom iz 20-ih godina prošlog veka postala je najpoželjniji model te dekade. U ženstvenim, jednostavnim haljinama Winona Ryder i Kate Moss pozirale su na crvenim tepisima, a jedna od najvećih modnih ikona Carolyn Bessette-Kennedy isti je taj model odabrala za venčanicu.

Haljinu je kreirao tada još nepoznati Narciso Rodriguez i ovaj izbor šokirao je modni svet jer je delovao kao previše jednostavan, modni odabir za tako važan trenutak.

Tajna uspeha i dugovečnosti ove haljine leži baš u njenom jednostavnom, ali itekako elegantnom dizajnu, a ta kombinacija nikad nije dosadna, čemu svedočimo i ove sezone.

Osim haljinama slip kroja, materijal satena danas krasi i brojne druge siluete haljina, posebno verzije neodoljivog retro šarma u znaku puf rukava.

Umesto teških i monotonih satenskih haljina, koje su 80-ih najčešće bile sinonim za lošu matursku haljinu, nove verzije su lagane, prozračne, šik i neodoljivo seksi, a neke od neodoljivih modela koje će ovog leta vladati ulicama pogledajte u galeriji ispod:

Udobne su, lagane i jednostavne za kombinovanje. Zato vas pitamo, ko može da im odoli?