Modeli kratkih pantalona na čelu s klasičnim bermudama i ovog leta važe za veliki trend, a osim kolekcija renomiranih dizajnerskih brendova, ove prepoznatljive modele podjednako krase police pristupačnih high street trgovina.

Uz karakteristične široke nogavice, koje, zavisno od modela, izgledaju gotovo kao suknja, ove pantalone se često mešaju s kraćim pantalonicama.

Ipak, kada je reč o bermudama važi jedno pravilo – nogavice sežu makar do kolena, a ove sezone su vrlo poželjni modeli širih nogavica.

Bermude su pantalone nešto šireg kroja koje završavaju iznad kolena ili sežu do kolena. Inače, bermude svoje ime duguju istoimenom arhipelagu u Atlantiku. Tamo su kratke pantalone deo uobičajene kancelarijske odeće za muškarce i nose se zajedno s čarapama do kolena, košuljom i kravatom.

Bermude potiču iz Kraljevske mornarice: pred kraj 19. veka britanski vojnici su bili stacionirani na Bermudskim otocima, a zbog tropske klime ubrzo im je postalo prevruće u dugim pantalonama.

One su brzo isečene do kolena i tada je stvoren novi oblik pantalona! Bermude su se prvi put našle u ženskoj modi 1960-ih i brzo su postale popularne kao pantalone idealne za svaki dan.

Koliko su voljene među dizajnerima govori i bogata ponuda istih u omiljenim high-street radnjama:

Zara Ovog leta odaberite model bermuda iz omiljenog highstreet brenda...