Iako omiljen i neverovatno cool, šorts je kao modni komad i dalje izvan kodeksa oblačenja za većinu uglađenih prilika. Zahvaljujući modnim influenserkama na društvenim mrežama, ova pravila se polako, ali sigurno ruše, tako da šorts možemo da vidimo i u kancelariji, i na svadbi, i u klubu. Međutim, ključno je dobro stilizovanje.

Trendovi šortseva se ne menjaju tako često - biciklistički šorts i bermude aktuelni su već neko vreme, tako da inspiraciju možete da crpite i iz prethodnih sezona. Budite kreativni, igrajte se i eksperimentišite, jer - leti je sve dozvoljeno.

U nastavku otkrijte kako da ovog leta nosite šorts, a da ne izgleda ''već viđeno''.

1. Monohromatski outfit

Ako volite safe varijante, monohromatski look je uvek dobro rešenje, a naročito kada je bež. Ova boja lako se kombinuje sa svim drugim, i zato je ovakav šorts must-have u vašem garderoberu. A kako da ceo outfit izgleda više casual? Prebacite džemper ili jaknu preko ramena.

2. Chic kompleti

Kompleti šorts + košulja qove sezone su okupirali police high-street brendova, a mi naročito preferiramo one u jarkim bojama poput zelene, narandžaste i pink (ujedno i najtrendy boje za leto 2022). Odaberite jedan ovakav i u zavisnosti od odabira obuće (baletanke za dan, potpetice za veče), prilagodite ga za sve prilike - od poslovnog sastanka, do koktel večeri.

 3. Biciklistički šorts + sako

Iako nam je omiljena kombinacija princeze Diane krajem devedesetih (biciklistički šorts + oversize duks) oduvek bila nezamenljiva, moramo priznati da je ova sa sakoom njena ozbiljna konkurencija. Naročito kada ležernu varijantu želimo da zamenimo onom ozbiljnijom, elegantnijom i business. Još ako dodate pojas i kosu vežete u punđu, imate outfit za desetku.

 4. Crne kožne bermude

A kako da odreknemo modernog efekta veštačke kože i lakovanih materijala tokom leta? Nikako! Samo ćemo ih nositi u vidu šortseva umesto pantalona, i to sa efektnim sandalama i još efektnijom torbicom. Gradska modna pista je vaša!

5. Pidžama šorts + košulja + mokasine

Probudili ste se u 12h, nedelja je (i 30 stepeni u gradu), a jedina obaveza koja vas čeka jeste kafa u kraju sa prijateljicama? O da, ovo je idealna kombinacija za tu priliku. Udobni pidžama komadi dobiće stylish notu uz mokasine i zlatne detalje, a naočare su obavezne - kako bismo izbegli makeup (ili sakrili mamurluk) na visokim temperaturama.

6. Teksas + oversize košulja

Još jedna ležerna, a večna kombinacija: mini teksas šorts, velika bela košulja i sportske patike. Francuskinje je obožavaju jer je oličenje njihovog omiljenog efortless izgleda, pa zašto je ne bismo isprobali i mi? Pozajmite jednu ovakvu košulju iz muškog ormara, raspustite kosu u svoj njenoj prirodnoj teksturi, i krenite na kafu.

7. Efektne boje

Ovo leto definitivno ne može da prođe bez šortsa u efektnoj boji (kako smo naveli gore - posebno zelenoj, narandžastoj i pink), a ako želite pravu morsku kombinaciju, birajte laneni materijal, te ga spojite sa topom i pletenom tašnom.