Ovo leto dočekujemo puni optimizma, a već nekoliko dana se trudimo da uživamo što je više moguće u njegovim blagodatima sunca. Naravno, s prvim zracima sunca, s lakoćom smo uskočili u lagane letnje haljine i oslobodili se dugačkih pantalona, a naročito farmerica koje smo dovoljno dugo nosili tokom zime. 

Udobnost i lakoća letnjih lepršavih haljina je sve što nam je potrebno kada temperature pređu 30 stepeni, koji su u gradu itekako osetni, a često i nepodnošljivi. Pored lakoće koju pružaju na koži, haljine su jedna od omiljenih letnjih komada i iz razloga što ne zahtevaju preterano razmišljanje kada nastupi pitanje "Šta obući sutra za...?".

Jedini i uvek tačan odgovor jeste - haljina, a sve što je potrebno jeste da odaberete idealan model za sebe koji će se uklopiti u vaš stil.

Ove godine, kada govorimo o haljinama, postoji šest trendova koje ne biste smeli da propustite jer su smatrane odličnim izborom za mnoge prilike, od poslovnih, preko stilova za plažu, do ležernijih večernjih.

Iako su svi modeli u osnovi klasični, dodaci cut-out detalja, golih leđa, štrikanih momenata stvaraju unikatan letnji komad koji ćete poželeti da nosite dugo, dugo.

Nastavite da skrolujete kako biste saznali kojih to šest najlepših trendova letnjih haljina smo uzbuđeni da nosimo ove godine.

1. Povratak tufni

One su moderne, one su chic, one su poželjne, one su letnji hit - tufne! Ukoliko niste ljubitelji dezena, uvek možete pronaći tufne mikro dimenzija, dok oni koji žele da uživaju u letnjim haljinama sa tufnama uvek mogu pronaći veće dimenzije koje će privući sve poglede.

2. Perje za svečane prilike

Iako haljine ukrašene perjem nikako nisu predviđenje za svaki dan, sledeći put kada budete u prilici da osmišljavate outfit za neku svečanost, razmislite o haljinama sa perjem u boji, jer ćemo ih ovog leta viđati baš na svakom koraku.

3. Crveno volimo te crveno

Upečatljiva crvena nijansa je toliko moćna da dopušta poigravanje pri izboru obuće ili detalja. Bilo koji model haljine odaberete ne postoji način da, trenutno veoma popularne, chunky sandale u kombinaciji sa crvenom ne čine pravu letnju harmoniju.

4. Sve je u detaljima

Možda je to mikro trend, ali uvrnuti i vezani detalji zasigurno privlače veliku pažnju. Cut out momenti koji ističu malo kože su sve što ovog leta ne možemo da zaobiđemo.

5. Prozirne letnje haljine

Končane ili pletene haljine rezervisane do nedavno samo za plažu, danas su postale jedan od najkontroverznijih trendova koji je postao često viđan i na ulicama svetskih metropola. Iako je zamišljen kao komad koji se nosi preko bikinija, za gradske šetnje ga možete nositi i preko nude ili crne mini haljine.

6. Vedre i razigrane boje

Ovog leta vam saverujemo da odjeknete u živopisnim bojama sa najsjajnijim floral dezenom koje možete pronaći u gotovo svim radnjama high-street brendova. Pastelni i šareni printovi bude tropsku atmosferu ukoliko uključite i živahnu žutu, kobalt plavu i zelenu u apstraktnim cvetnim printovima.