“Moj posao je da žene izgledaju dobro”, kaže Michael. “Zato provodim mnogo vremena gledajući kako im stoji različita odeća i slušam ih kad pričaju o svojim frustracijama i strahovima. Zbog toga ih razumem i u stanju su da im pružim ono što žele.”

Kad modni kreator ima ovakav pristup, onda ne čudi što su Gwyneth, Elizabeth i Sharon na “ti” s njim i što ga u raznim prilikama zivkaju s onim čuvenim pitanjem... “šta da obučem...”

Michael Kors je počeo modnu karijeru s 19 godina, kao kreator i nabavljač za popularni njujorški butik Lothar's. Kolekcija nije promakla modnoj štampi i već u 22. godini, 1981. godine, Kors je lansirao žensku kolekciju koja se prodavala u Saksu na Petoj aveniji. Njegova vizija bila luksuzna i šik sportska odeća u američkom stilu.

Godine 1997, Michael Kors je počeo da kreira ready-to-wear kolekciju za parisku modnu kuću Celine. Samo dve kasnije, postao je njihov kreativni direktor.

Od 2002. godine započeo je i mušku kolekciju pod svojim imenom, a linija MICHAEL ima nešto manje vrtoglave cene. 

Kors je osvojio nebrojene nagrade modne zajednice. Tako ga je Vog nazvao „najuticajnijim kreatorom decenije“ 1996. godine, a New York magazin mu je dodelio Njujoršku nagradu namenjenu ličnostima koje „najbolje održavaju duh ovog grada“. Nagrade Američkog saveta za modni dizajn osvajao je 1999. godine – za žensku i 2003. godine, za mušku modu. 

“Ja kreiram za ženu bez obzira na njene godine, ženu bilo koje nacionalnosti i ženu koja ima svest o modi ali nije žrtva mode”, kaže Kors.