Rođena u bogatoj venecuelanskoj porodici, Carolina nije uopšte poznavala žene koje ne nose potpisanu odeću. Dobila je vaspitanje tipično za visoke društvene krugove, a prvoj modnoj reviji prisustvovala je kad je imala samo trinaest godina. U pitanju je bio Cristobal Balenciaga, a na reviju je pratila svoju otmenu baku.

Međutim, kreiranjem je počela da se bavi tek u četrdesetim godinama. Tada se već preselila u New York i demantovala sve one koji su je smatrali damom iz visokog društa zalutalom u modu. Njena kompanija danas ima međunarodni renome i uključuje kolekciju visoke mode, žensku, mušku i kolekciju venčanica, parfeme, dekorativnu kozmetiku i aksesoar.

Carolina Herrera je bila ekskluzivni kreator Jackie Onassis Kennedy u poslednjih dvanaest godina života nekadašnje prve dame, a oblačila je Renee Zellweger i Lauru Bush. 

Često je na svetskim listama najbolje odevenih žena, a 2004. godine dobila je nagradu Američkog saveta za modni dizajn kao najbolji kreator ženske mode. 

Herrera insistira da ona i kolege rade tačno od 9 do 5, ali tvdi da je to vreme dovoljno da se obavi sve što treba i lično kreira sve što se prodaje pod njenim imenom. 

“Volim ideju elegancije i zapleta, bez obzira na to da li je reč o komadu odeće ili parfemu. Međutim, taj zaplet mora da spolja deluje potpuno jednostavno”, kaže kreatorka čije je ime sinonim za šik i glamur.