Furla je reinterpretirala svoj ikoničan komad iz 90-ih godina, ali sa modernim i održivim zaokretom: Unica Furla Earth Limited Edition je prva Made in Italy torba od biorazgradive kože, realizovana u saradnji sa kompanijom Cyclica.

Zaštitno lice? Simbol lepote, ženske moći i inspiracije Irina Shayk, koja je zajedno sa fotografom Koto Bolofom ovekovečila novu dimenziju prepoznatljive Furline otmenosti.

Novi model torbe pronalazi inspiraciju u istorijskim ženama sa filma i malih ekrana krajem milenijuma, a glavna ideja jeste da otkloni nepotrebno, poštujući ono što je bitno kao element diverzifikacije i eksperimentisanja sa održivim proizvodnim procesima i primenom novih tehnika proizvodnje kože.

Unica Furla Earth Limited Edition_Irina Shayk_Spirulina_© Koto Bolofo.jpg
Furla HyperFocal: 0

Naime, zahvaljujući Oleumu, brendu koji identifikuje liniju biorazgradive kože koju proizvodi Cyclica, Unica Furla torbe prate cikličan model proizvodnje. Kože koje treba da postanu Oleum® potiču sa sledljivih evropskih farmi, koje su nusproizvodi prehrambene industrije i biljno štavljene otpadnim vodama iz proizvodnje ulja, čime se izbegava direktna upotreba aldehida i glifosata. Koža je bez metala i ekološki netoksična. Boje organskog porekla potiču od komponenti kao što su kukuruz, spirulina, kora trupaca i paprat koje su u srži procesa pripreme bez sintetičkih agenasa i teških metala. Performanse koje su uporedive sa onima postignutim tradicionalnom proizvodnjom postižu se proizvodima prirodnim elementima kao što su pčelinji vosak ili specifične soli koje se koriste za završnu obradu.

Unica Furla Earth Limited Edition zadržava Furlin arhitektonski DNK, a dostupna je u odabranim radnjama širom sveta, kao i na sajtu furla.com.

Unica Furla Earth Limited Edition_MakingOf Group 2_© Paolo Zambaldi.jpg
Furla