Godine 2021. modna kuća Valentino pokrenula je jedinstveni projekat pod nazivom Valentino Vintage sa idejom da oživi blistave modne momente iz prošlosti i svojim kupcima da priliku da kupe neki od bezvremenih vintage komada. U odabranim gradovima širom sveta (Milano, Pariz, London, Los Anđeles, Njujork, Seul i Tokio), Valentino bira najpoznatiji vintage shop sa kojim ostvaruje jedinstvenu kolaboraciju - transformiše ih u skladu sa svojim modnim DNK i unosi kultne modele.

Na poziv brenda Valentino, naša saradnica Sijana Drljević posetila je Valentino x Madame Pauline, specijalno otvoren tokom Milanske nedelje dizajna.

''Magija vintage odeće i zanatstva Maison Valentina spajaju se kako bi nam pokazali put ka održivoj i vrhunskoj modi. Madame Pauline postaje prostor u kome oči sanjara ne mogu a da ne padnu na crvene svilene haljine, dragulje, lepršavo ružičasto perje, i ostale dragocene komade. Super chic bar u mint boji uvlači vas u Milansku nedelju dizajna, dok ispijate najbolje koktele.''

IMG_8788.jpg
Privatna arhiva 

IMG_8807.jpg
Privatna arhiva 

ELLE stori 3 (1).gif
Privatna arhiva 

IMG_8835.jpg
Privatna arhiva 

IMG_8855.jpg
Privatna arhiva 

Madam Pauline vintage shop jedan je od najcenjenijih u Milanu, a otvoren sa željom da oživi starinski koncept vintage shop-ova sa pažljivo odabranom, ekskluzivnom ponudom. Ideja je da podseća na otmenu dnevnu sobu pariskog stana iz sredine 20. veka, a da otelotvori duh Madame Pauline - sa dozom ekscentrične i snažne ličnosti.

IMG_8881.jpeg
Privatna arhiva 

IMG_8810.jpg
Privatna arhiva 

ELLE stori 3 (4).gif
Privatna arhiva 

IMG_8832.jpg
Privatna arhiva 
IMG_8882.jpeg
Privatna arhiva 

U vremenu konzumerizma, vintage radnje su pre svega etički i ekološki održiv izbor. Takođe, svaki vintage odevni predmet je unikatan, ručno rađen, sa najvišim kriterijumima kvaliteta i odličnim sirovinama, čineći stil bezvremenim i autentičnim.