Nedelja mode u Kopenhagenu za proleće/leto 2024. privukao je pažnju (opet) odličnim revijama, jedinstvenim street styleom, hladnim vetrom, ali i činjenicom da je pistom prošetala slavna 54-godišnjakinja Helena Christensen. Slavna danska manekenka iznenadila je modni svet izlaskom na reviju brenda Stine Goya, brenda koji je pravi primer skandinavske minimalističke estetike, noseći nežno plavu haljinu na jedno rame, plave cipelice i kosu zategnutu u punđu.

Njen izlazak obeležio je sam kraj revije pod nazivom “Homecoming” koja se održala u prostoru rezidencije u kojoj živi dizajnerka i bivši slavni model Stine Goya.

profimedia-0795706317.jpg
Cynthia Anderson / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Helena je odrasla u Danskoj i bez obzira što je dobar deo života provela u SAD-u, živi iskreni skandi život, od posvećenog života, brizi za prirodu, do uživanja u malim stvarima koje svakodnevno. Modni svet je pamti kao bivšu Victoria's Secret anđelicu, ali i kao dizajnerku odeće, suosnivačicu i kreativnu direktorku časopisa Nylon, a te osobu koja je doprinela radu organizacija i dobrotvornih udruženja. Put ka slavi obeležio je spot za pesmu ‘Wicked Game’, nakon čega je postala hit među modeling agencijama, te se u karijeri pojavila na stotinama naslovnica slavnih časopisa.

profimedia-0795705275.jpg
Cynthia Anderson / Shutterstock Editorial / Profimedia 

U istoriju mode Helena je ušla kao jedna od ‘Veličanstvenih sedam’, top sedam supermodela svog doba, među kojima su bile i Naomi Campbell, Carla Bruni i Claudia Schiffer. Ovim gostovanjem slavna se Christensen upisala na listu slavnih koji su podržali ovaj mnogima omiljen Nedelju mode, baš kao što su to učinile i Alana Hadid (treća sestra Hadid) i Erin Wasson, i za primetiti je kako publika odlično reaguje na osobe koje su svoju karijeru živele u punoj snazi još u devedesetima.

profimedia-0795705275.jpg
Cynthia Anderson / Shutterstock Editorial / Profimedia