Helena Christensen bila je i ostala jedna od najlepših žena svih vremena. Slavni supermodel ima 53 godine, ali je i dalje aktivna na polju mode, i i dalje je podjednako tražena kao na početku karijere. Tako je nedavno radila kampanju za jedan brend donjeg veša, a nakon što su fotografije ugledale svetlo javnosti, mnogi su imali samo jedno pitanje: kako uspeva da izgleda ovoliko dobro, pogotovo što je poznato da je veliki protivnik estetske hirurgije.

Helena je neko ko veoma vodi računa o nezi kože, i trudi se da živi što je zdravije moguće, ali daleko od toga da su to njeni jedini trikovi. Tako je u više navrata pričala o malim ritualima koji joj obeleže dan, ali i beauty momentima u kojima uživa, pogotovo od kako je prešla 50. godinu. 

Evo u koje se sve beauty trikove kune manekenka, a za koje tvrdi da će ih obožavati sve žene, nevezano za godine. 

Jutarnji ritual

Kako je istakla, trudi se da bude disciplinovana kada su u pitanju jutarnja i večernja rutina nege. "Nisam uvek bila takva, ali sam prilično rano naučila da je zaista pametna stvar da se dobro brine o svojoj koži", istakla je manekenka jednom prilikom na svom Instagramu.

Kožu lica prvo isprska hladnom, pa toplom vodom, i tek se onda umiva temeljno, a potom nanosi proizvode. Takođe, masažu lica ne preskače, jer na taj način stimuliše protok krvi. 

Ukoliko se tušira ujutru, ne preskače nakon toga suvo četkanje. Takođe, obavezne su joj vežbe istezanja kako bi što duže očuvala zglobove i vitalnost. 

"Zvuči kao mnogo posla, ali zapravo mi za sve ne treba više od 15 minuta", istakla je jednom prikom.

Plivanje ili tuširanje hladnom vodom

Helena ističe da obožava da pliva u hladnijoj vodi, a kada to nije moguće, ne preskače tuširanje ledenom vodom. Ona smatra da ovako nešto jača imuni sistem, te da je upravo tu ključ što dugo nije bila bolesna. Takođe, hladna voda pomaže u drenaži, i aktivaciji tela i mozga.

Obožava ulja i serume

Helena Christensen ističe da je oduvek volela serume i ulja, a posebno od kako je prešla 50. godinu. "Moja koža zahteva mnogo hidratacije, žedna je, te su ovakvi proizvodi spas", istakla je i dodala da ujutru koristi serume, noću ulja, kao i celular proizvode sa CBD i CBG sastojcima jer deluju protivupalno i vraćaju jedrinu.

Bob frizura kao novi stil života

Lepa manekenka kaže da je "procvetala" od kako je odsekla kosu. Ne samo što je na taj način skinula oštećene krajeve, već i izgleda mlađe, oseća se lepše i razigranije

Nikad ne koristi teške pudere

Helena kaže da je odavno izbacila iz upotrebe teške pudere i korektore. "Prihvatila sam svoju kožu kakva je, volim kada može da diše", kaže i dodaje da su BB i DD kreme ono što koristi kada želi da izgleda doterano, ali ih utapkava prstima samo na određenim mestima. Helena kaže i da nikad ne koristi četke, već isključivo prste i kremaste proizvode koji se lako blendaju.

Wellness trikovi

Čuvena manekenka ističe da je veoma bitno da ste aktivni u poznijim godinama. "Biti u prirodi je ono što me čini duboko zahvalnom, skromnom, radosnom i radoznalom. Tada se ​​osećam najjače i najzdravije", kaže. "Krećite se, pešačite, penjite se, skačite u hladne reke ili udišite svež vazduh, osetite vetar i sunce — elementi imaju toliko zdravih prednosti", dodaje Helena.

"Postoje i vitamini i suplementi koji su neophodni. U nekom trenutku svake godine odem da proverim nivoe vitamina, što je zaista dobar način da naučite šta vašem telu zapravo treba", istakla je manekenka. Takođe savetuje da izbegavate stres, pijete što više sveže vode i bavite se nekom vrstom sporta, makar to bilo i dizanje manjih tegova kod kuće.

Nosite crveni karmin kad god možete

"Definitivno sam obožavatelj crvenih usana - kojima se uvek vraćam! Mislim da je vrlo lepo. Volim što možete imati potpuno prirodno, golo lice, a zatim imati živahne, crvene usne. Ima nešto tako ludo i neverovatno u tome. Crveni pigment je tako dubok i moćan", rekla je Helena koju je veoma često moguće videti upravo sa ovom bojom ruža.

Naposletku, slavna manekenka smatra da je najvažnije da "držite noge čvrsto na podu, a glavu visoko na ramenima". Sve ljude savetuje da se što više smeju i okruže ljudima koji im prijaju i ističe da su godine samo broj, te da ne znači da u pedesetim treba da prestanete da radite stvari koje vas čine srećnim.