Rođen na Tajvanu, Jason Wu je živeo izvesno vreme u Vancouveru i Parisu tako da sve njegove kolekcije nose duh eklektičnog i raznovrsnog iskustva – mladalačke i sofisticirane, kreacije dobijaju jednake pohvale kako od modnih kritičara tako i od kupaca. Među njegovim klijentima su Michelle Obama, Diane Kruger i Natalie Portman, a dobitnik je nagrade Swarovski za žensku odeću 2010. godine. Jason je bio jedan od finalista konkursa za CFDA nagradu 2008. godine, a u aprilu 2011. je ponovo nominovan za priznanje Swarovski, samo ovog puta za aksesoar.

Jedan od vrhunaca u njegovoj karijeri ostaće, svakako, trenutak kad je Barack Obama izveo Michelle na inauguralni bal u eteričnoj čipkanoj haljini Jasona Wua, uz reči: “Pa, kako vam se dopada moja divna supruga?”

“Ja koristim starinske tehnike kreiranja, ali uz moderni šmek i zato mogu da dizajniram tako jedinstvene modele”, objašnjava Jason. Više od devedeset odsto materijala se proizvodi u Italiji i Francuskoj, a najveći deo se kreira isključivo za Jasona.

Snagu nalazi u radoznalosti zbog koje neprekidno stiče nova znanja o konstruisanju modela i usavršavanju svih detalja, kažu oni koji ga poznaju. A da to itekako ima efekta, svedoči i činjenica da Michelle Obama nipošto nije htela da ostane na onoj jednoj haljini…