Svečana promocija srpskog izdanja knjige „Santo Versace Fratelli“ održaće se ovog petka, 6. oktobra, u atrijumu Big Fashion Centra, u Beogradu, sa početkom u 18 časova.

Eksluzivni događaj u srpskoj prestonici izvrsna je prilika za sve ljubitelje mode, a posebno brenda Versace, ali i književnosti. Istovremeno, posetioci će imati prilike da upoznaju jednog od najznačajnijih imena u svetu luksuznih brendova - Santa Versacea.

Porodica Versace - Gianni, Santo i Donatela uvek je bila jedna od najmoćnijih u modnom svetu, a istovremeno i dobar primer toga kako snaga jedne porodice opstaje kroz sve uspone i padove koje život može da donese. Od samog početka, njih troje učestvovali su u kreiranju sada jednog od najčuvenijih modnih brendova u jednom malom ateljeu u Kalabriji. Iz pera autora Santa Versacea, u knjizi "Braća" koja je prevedena i na srpski jezik, opisan je život ove porodice gde se može naslutiti velika ljubav i posvećenost koja je postojala između njih.

Pun naziv knjige je "Braća: Jedna italijanska porodica" ("Fratelli: Una famiglia italiana"), a Beograd i Srbija imaju tu čast da jedno ovako lično delo koje će sigurno biti zanimljivo štivo mnogima, bude dostupno i na maternjem jeziku.

Inicijatori i partneri na ovom projektu su Aleksandar Đorđević i Kristina Egger iz DeGorsi Luxury Consulting-a, dok je knjigu prevela prof. dr Julijana Vučo.

PHOTO-2023-10-04-13-28-55.jpg
color media communications 

 Srpsko izdanje knjige "Braća" podržale su Ambasada Italije u Srbiji i Italijanski institut za kulturu u Beogradu. Na početku događaja će se obratiti Nj.E. Luca Gori, ambasador Italije u Srbiji, koji će i zvanično otvoriti promociju knjige. Nakon toga, uslediće razgovor sa autorom Santom Versacem, koji će voditi Aleksandar Đorđević (DeGorsi) i Duška Jovanić, novinarka.

Ova knjiga je ugledala svetlo dana na 25. godišnjicu smrti poznatog dizajnera Giannija Versacea, rođenog brata Santa Versacea. Njihova povezanost ostala je većna. Skoro godinu dana kasnije i srpska publika će imati priliku da čita i sazna kako je izgledao put do zvezda Santa Versacea.

"Odnosi između braće i sestara ne prate precizna pravila. Ako moram da kažem šta je bio i ostao najneobičniji aspekt mog života, to je da sam pratio vetar, pratio sam vetar naše porodice. Roditelji su me naučili kako da živim, podsticao sam Giannijeve, a potom i Donateline projekte, a ujedno i štitio naše nasleđe" su reči Santa Versacea sa kojima pravimo uvod u knjigu koja je nezaobilazno štivo za sve koji žele da saznaju više o ovoj italijanskoj porodici.

versace_020.jpg
color media communications 

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da se povežete sa svetom mode i umetnosti!