Drugi dan Nedelje mode u Parizu na ekskluzivnoj lokaciji neposredno ispred Ajfelovog tornja zatvorila je modna kuća Saint Laurent. Kreativni direktor Anthony Vaccarello u savršeno uređenom ambijentu ugostio je brojnu publiku među kojima i slavnu Kate Moss, Hailey Bieber i Zoë Kravitz.

saint laurent revija na nedelji mode u parizu
SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Dizajner je predstavio kolekciju odličnih modnih lookova koji su odraz slavne istorije i DNK nekadašnjeg Yves Saint Laurent brenda.

Kolekcija je oduševila elegancijom i savršenom dozom chica, spojem ženstvenosti i masculin momenata kao i elementima iz  sveta avijatičarki. Dizajner je to i potvrdio rečima: "Inspiracija su žene pionirke koje su se infiltrirale u domene koje su se nekad smatrale isključivo muškim, kao što su avijacija i automobilske trke. Konkretno, ugledao se na Adrienne Bolland (prvu avijatičarku koja je sama preletela Ande) i Ameliju Earhart (prva koja je sama preletela Atlantik). Njihov uticaj vidljiv je u aksesoarima — tačnije kapama i kožnim rukavicama."

profimedia-0808719544.jpg
Jana Call me J/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

profimedia-0808783530.jpg
Jana Call me J/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

profimedia-0808857181.jpg
Jana Call me J/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Kombinezoni, naočare, kožne kape poput vintage avijatičarskih, rukavice, nakit, safari jakne i savršeno krojene pantalone u toplim nijansama zemljane palete, košulje ali i različite a tako nosive haljine – refleksija je modnih kodova kuće protkanih elegantnom vizijom današnjice.

profimedia-0808857422.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

profimedia-0808857239.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

profimedia-0808857791.jpg
CAMERA PRESS / Camerapress / Profimedia 

"Stav je pragmatičan, s modernim dnevnim izgledom i opuštenijom siluetom nego u prošlim sezonama", ističe brend; "Rezultat odiše onim što je dugo bila suštinska premisa Saint Laurenta: uporna sofisticiranost, liberalno preuzimanje elemenata iz muške garderobe i čineći ih trajno ženstvenima."

profimedia-0808669558.jpg
firstVIEW / Shutterstock Editorial / Profimedia 

profimedia-0729248909.jpg
Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

profimedia-0729248921.jpg
firstVIEW / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Izvor: https://luxurysociety.hr/