Kulturno-istorijsko nasleđe. Autentičnost. Monumentalnost.

Gradska kuća u Subotici bila je impozantna scenografija ELLE x Miamaya Gold štampane i digitalne naslovnice, te fashion editorijala pod nazivom Art Nouveau, a koji odiše bezvremenošću secesijske arhitekture i estetike luksuznih brendova kao što su: Dior, Celine, Valentino, Dolce & Gabanna, Jacquemus. U zemlji koja je sve više centralizovana, vraćamo se lokalnim dragocenostima i slavimo mesta iz kojih smo potekli - otuda i ovomesečni coverline: MADE OD MEMORIES. Svakako, prožeta je i ideja o neophodnoj simbiozi prošlosti i sadašnjosti, stvaranju istorije i poštovanju iste.

Posle Subotice, produžavamo u komšiluk, te nam iz Mađarske Stefan Žarić i Ildiko Simonovics, istoričari mode, donose priču o izvanrednom muzejskom i modnom projektu pod nazivom Mađarska nevesta

Da nismo gluvi i nemi na dešavanja u malim sredinama, demonstrira tekst Ženskog udruženja kolubarskog okruga za rubriku Femme Club, a koji kroz tešku priču žena u srpskim selima postavlja pitanje - poznajemo li zaista njihovu realnost, ili od nje okrećemo glavu, idealizujemo je i relativizujemo. 

Brana Antović analizira traumatična dešavanja vezana za nestanak devojčice iz Bora, te vodi u poražavajuću dilemu: da li nam je kao naciji u kojoj svako o svemu mora da ima mišljenje, spekulaciju ili osudu,važniji bio jedan život ili sopstveni ego?

Kako se definiše sreća u zemlji koja je prošla ratove, sankcije, inflaciju i druge spoljne faktore, odgovara Ana Dodig, a kako činiti dobro i za sebe kada nam na svet dođe nov život - zna Ivana Džamić Mladenović. Psihološkinja Nina Racić piše o prokrastinaciji kao odbrambenom mehanizmu, a Jelena Ilić deli s nama pismoljubavi koje nikada nije poslala, a u kome se svi pronalazimo.

Posebnu čast ovog meseca imamo da objavimo modne skice Angeline Aćimović, a na osnovu kojih su eminentni srpski dizajneri sašili haljine i prezentovali ih na modnoj reviji, ostvarujući njene nedosanjane snove. 

Elle intervjui donose nov pogled na modu i umetnost, a naši sagovornici u ovom broju su: brendovi THEMOIRè, Dellgardo i Yrhes, fotograf Franco Pagetti, osnivač i kreativni direktor Galerije ŠTAB, Marko Brun, književnica Maja Iskra, producentkinja Snežana van Houwelingen.

A tu su i naše beauty i lifestyle priče koje prizivaju letoNovi broj je u prodaji na svim kioscima širom Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine!

000003a.jpg
Foto: Aleksandra Martinović 

Ukoliko želite da vam svaki broj stiže na kućnu adresu, pretplatite se za samo 3.190 RSD.