Prisećam se momenta kad smo stajali na monumentalnom tlu Gradske kuće smišljajući kadrove naslovne strane koju upravo držite među dlanovima. U glavi su mi se smenjivale slike, potencijalni trenuci iz prošlosti, ljudi koji su tuda koračali i sve ono što ovo zdanje danas jeste.

Ideja da brendove kao što su Dior, Celine, Valentino, Dolce & Gabbana, Jacquemus i druge, involviramo među autentičnost zidova i enterijera jednog od najlepših zdanja u Subotici, ali i Srbiji, nikako se nije desila slučajno, ali jeste upotpunila ideju o simbiozi prošlosti i sadašnjosti.

Ideju o stvaranju istorije i poštovanju iste.

Naknadnim istraživanjem saznadoh da je reč o Art Nouveau - poslednjem umetničkom univerzalnom pravcu koji je uspeo da unese sopstveni umetnički pečat u sve oblasti modernog života, a dokaz toga jeste i sama modna kuća Dior koja ga je kao inspiraciju koristila devedesetih godina prošlog veka.

Kada zamislite da je skoro dve godine bilo potrebno samo da se na tim zidovima ručno oslika svaka latica lale, već me je sledeći pogled na naš stajling podsetio na vreme i vrednost potrebne da se otelotvori samo jedan modni komad koji držim među prstima, a zatim i pitanje - kojom mernom jedinicom ili brojem godina bi se mogla označiti ova količina uzbuđenja u grudima kada verujete da marširate istorijom?

Da li upravo gore navedenim pečatom?

Vraćajući se na svaku autentičnu reč na sledećim stranicama, mogla bih ga videti kao potrebu ili pak cilj, koji vas već u sekundi može deliti od svega običnog. U postojanju, poslu, životu. Zato kog god sveta da ste deo, vratite se na početak i samouvereno zamislite kraj, jer baš tu negde između nalazi se znak.

Kažu da se on zove vaš pečat.