I pored toga što je ona naša dobitnica Elle Style nagrade za ikonu stila, ona je mnogo više od toga. Balerina, koreografkinja, profesorka baleta, arhitektica, fitness instruktorka, pionirka jugoslovenskog scenskog nastupa i vođa čuvene plesne grupe Lokica. Između ostalog, ona je prva koja je scenskom nastupu na televiziji pristupila na suštinski inovativan način, a glavni dokaz je to što o njenim modernim pokretima i originalnim kostimima i dalje govorimo.

Elle Style dobitnica nagrade za ikonu stila je Lokica Stefanović, a ovim povodom, odgovorila nam je na pet kratkih pitanja.

Šta smatrate svojim najvećim uspehom?

To što sam još uvek ovde, što sam mama i baka.

Koji trenutak u karijeri je za vas bio najbitniji?

Svi su bili jednako važni i vodili ka sledećem, ali bih izdvojila da sam ponosna na to što sam ostvarila snove usavršavanjem u Njujorku i otvorila put ka stvaranju prvog privatnog rekreativno-plesnog studija, prve jazz plesne grupe, fitness programa… Bilo je puno „prvih“ u to vreme za koje sam imala privilegiju da budem zaslužna. Na tom putu mnogo je buke, važno je osluškivati svoje osećaje, a najteže zadržati upravo veru u sebe.

Elle intervju sa Lokicom Stefanović
Mrdja Lovers Studio/� 2023 Mrdja Lovers Studio, all rights reserved. 

Savet ili misao koje ćete zauvek pamtiti?

U se i u svoje kljuse.

Šta za vas danas predstavlja Elle?

Od (davnih) devojačkih dana prozor u svet, delikatan, ali strog, kao i ja.

A Elle Style nagrada koju ste dobili?

Podsetnik na sebe koju sam možda zaboravila.

Izvor: ELLE/Teodora Bogdanović