Rad dobitnice Elle Style nagrade za glumu prepoznat je kako u zemlji i regionu, tako i na celom evropskom kontinentu. Na 34. dodeli Evropskih filmskih nagrada, Jasna Đuričić proglašena je najboljom glumicom za ulogu u filmu Quo Vadis Aida. Nakon svetske premijere u Kanu i beogradska publika imala je priliku da je gleda u dugo očekivanom filmu The Lost Country u režiji Vladimira Perišića. Gledali smo je i u mnogim predstavama, u kojima je, pre svega, pokazala vrhunsko glumačko majstorstvo.Ovim povodom, Jasna Đuričić odgovorila nam je na 5 kratkih pitanja. 

Šta smatrate svojim najvećim uspehom?

Moj najveći uspeh je moja porodica, kao i ljubav koju smo sačuvali jedni za druge.

Koji trenutak u karijeri je za vas bio najbitniji?

Ne mogu da izdvojim konkretan trenutak, bilo ih je mnogo jer sam već dugo u poslu… Ali, recimo, da je to momenat kada sam u sebi osetila celovitost, otkrila veliku snagu i pomirila se sa sobom.

Na putu do uspeha, šta vam je bilo najvažnije, ali i najteže da sačuvate?

Najteže je bilo održati veru u sebe, u ljude i sačuvati objektivnost.

Elle intervju sa glumicom Jasnom Đuričić
Mrdja Lovers Studio/© 2023 Mrdja Lovers Studio, all rights reserved. 

Savet ili misao koje ćete zauvek pamtiti?

Možda nije baš skroz pristojno, ali ipak moram: „Kad te neko šutne u dupe, ti se prirodno krećeš napred.

Šta za vas danas predstavlja Elle?

Elle je za mene oduvek bio prozor u nešto drugačije od svega. Svakako prozor u svet, u kulturu življenja, odevanja. Doza luksuza, ali na suptilan, prefinjen način. Uvek ga vezujem sa toplom atmosferom doma, lepog čaja ili dobre kafe, toplog, prigušenog svetla i ženske intime. Takođe ga vezujem za svoju ćerku koja od sasvim ranih dana insistira na kupovini Ellea, iseca fotografije i pravi kolaže.

A Elle Style nagrada koju ste dobili?

Jedno od dragocenijih priznanja. Sreća i zadovoljstvo da ono što živim i radim čitav život prevazilazi okvir profesije i uklapa se u Elleove standarde. Potvrda da si deo šire slike.

Izvor: ELLE/Teodora Bogdanović