On je prepoznatljiv u celom svetu, a muzika koju stvara i izvodi svrstava ga među najvrsnije umetnike današnjice. The New York Times ocenio ga je kao „umetnika anđeoskog glasa koji leči dušu i otvara srca.“ Na to, možemo samo još da dodamo – jedinstven, neponovljiv i nenadmašan. Njegov glas iznosi najzahtevnije skale koje prodiru u srž naših bića i ostaju s nama dugo nakon što se sevdah završi. Ne možemo, a da se ne osvrnemo i na njegov autentičan modni stil, te važne poruke ljubavi, slobode i mira koje svakodnevno šalje u svet.

Božo Vrećo je dobitnik Elle Style Award 2023 priznanja za muziku, a šta nam je otkrio ovim povodom, saznajte u nastavku.

Šta smatrate svojim najvećim uspehom?

Ispratiti do kraja svoj san, misiju i poziv. To je božanskidar ljubavi koja se manifestuje kroz svaki vid umetnosti koji živim i stvaram. Ostati svoj autentično hrabar i unikatan, stamen i nepokolebljiv, fokusiran i koncizan za to što želim poručiti i ostaviti kao pouku i poruku, i nadasve beskrajno zahvalan Bogu za svaki od tih darova koji jesu manifest spoznaje da smo deo univerzuma i da možemo sve ukoliko to istinski želimo.

Koji trenutak u karijeri je za vas bio najbitniji?

Trenutak metamorfoze i spoznaje ko sam i šta moje dualno biće sve može i treba dati svetu. Ogoljena emocija, katarzični koncerti, mantričan poj ljubavi i milozvučja koji leči duše i otvara kamena srca, trenutak odvažnosti reći NE za mnogo toga i ne prodati dušu vragu zarad novca i reći, dakako, DA svemu što u sebi sadrži sekvencu i esenciju Demijurga, Boga u nama kao potpune ispunjenosti svetlošću od koje smo zrno.

Na putu do uspeha, šta vam je bilo najvažnije, ali i najteže da sačuvate?

Dignitet, stav, mišljenje i moje umetničko delo, to mi je uvek bilo presudno, voleti ljude, razumeti i oprostiti im. Nisam imao dileme u svojim odlukama, najteže je generalno sačuvati čistu dušu, ali moja je prepuštena Bogu i ispod svih tih slojeva tkanine i boja, ona je neukaljana, plemenita i dobra. To je vrhunac življenja i time se vodim. Ništa nije moje, sve je Božije i zato moji koncerti jesu čarolija. Otuda i dobijam toliko ljubavi jer ljude moj glas leči.

MrdjaLoversStudioXELLE dobitnici-73.jpg
Mrdja Lovers Studio/� 2023 Mrdja Lovers Studio, all rights reserved. 

Savet ili misao koje ćete zauvek pamtiti?

U Dekameronu Pasolini kaze: ''Zašto stvarati umetnost kad je slađe sanjati o njoj'', a ja bih rekao da svaki san pretočiti u javu i stvarnost umetnosti za mene je bio stremljenje i još uvek jeste. Vizija, motiv, emocija, tragedija, detalj, zvuk, sve me inspiriše, sve pratim i zapisujem, opevavam, veličam i pobeđujem momentum čekanja. Za mene vreme ne postoji, barijera ne postoji, rod ne postoji, mogu sve biti jer sve sam tek onda JA.

Šta za vas danas predstavlja Elle?

Magazin koji volim. Kad putujem svetom, obavezno kupim Elle i Vogue. Dašak mode, modnih fotografija i neobičnih spojeva koji me zabavljaju. Život je igra, igrajte se!

A Elle Style nagrada koju ste dobili?

Zahvalan i počastvovan najpre mojim ostvarenjem koje je započelo a cappella mističnom Pandorom i, dakako, važnom nagradom za doprinos u muzici. Biti okružen velikim ljudima, dobrim i plemenitim prijateljima za mene je blagodat i silno me činilo i čini me srećnim. Hvala vam na ljubavi!

Izvor: ELLE/Teodora Bogdanović