Izazovna vremena u kojima živimo zahtevaju stalno zalaganje i neumornu borbu za promene, pravdu, ravnopravnost. Često je nazivaju borkinjom za ženska prava jer njene reakcije na seksizam, diskriminaciju, povrede prava, vidi i deli veliki broj žena i devojaka. Međutim, ona je i više od toga. Neko ko slobodno, glasno i sa stavom govori o različitim političkim fenomenima, društvenim temama, ekologiji, mentalnom zdravlju... Pored toga, ona je naša inspiracija i kada su u pitanju preporuke iz domena kulture, umetnosti i mode, a koje svakodnevno čitamo na njenom magazinu Brana’s Divine World.

Dobitnica ELLE STYLE AWARD priznanja za aktivizam je novinarka Brana Antović, a ovim povodom odgovorila nam je na pet kratkih pitanja.

Šta smatrate svojim najvećim uspehom?

Činjenicu da bi mala ja bila veoma ponosna na veliku mene jer je nikada nisam izneverila, niti sam od nekog njenog sna odustala, a postala sam žena kakvom je sebe u budućnosti zamišljala.

Koji trenutak u karijeri je za vas bio najbitniji?

Momenat kada sam shvatila da društvene mreže nisu mesto samo za „lake“ teme, već da mogu da budu poprište ozbiljnih i važnih borbi za neko bolje sutra. Bio je to ujedno i momenat u kojem sam odlučila da se tim borbama i sama pridružim.

Na putu do uspeha, šta vam je bilo najvažnije, ali i najteže da sačuvate?

Najvažnije mi je bilo da sačuvam obraz, a najteže da sačuvam živce. U prvom sam uspela, u ovom drugom malo manje, ali dajem sve od sebe.

Savet ili misao koje ćete zauvek pamtiti?

Radi za svoj, a ne za tuđ san. Ne znam da li sam ovo negde čula ili sam sama došla do te mantre, ali znam da mi je u životu mnogo značila. Kad god bi mi se poljuljali samopouzdanje i vera u ono što radim, a dešava nam se to svima i često, pomišljala sam na ovu rečenicu. I znala sam tada da je sve to deo mog sna i da bi odustajanje od sna bilo odustajanje od sebe same. Naravno, ne treba biti toksičan u toj odluci i treba znati od čega je dobro odustati jer i te kako postoje i takvi segmenti našeg puta, ali je važno znati i šta je u osnovi priče kojom smo krenuli.

MrdjaLoversStudioXELLE dobitnici-91.jpg
Mrdja Lovers Studio/� 2023 Mrdja Lovers Studio, all rights reserved. 

Šta za vas danas predstavlja Elle?

Brend. To je prva reč koja mi padne na pamet. Veliki brend koji drži do sebe je sledeće što pomislim. A onda pomislim na Elle tim i ljude koje doživljavam kao svoje saborce u borbi za neki bolji i lepši svet. I ponos što sam baš u ovoj eri srpskog Elle-a i ja jedna od osoba koju iz meseca u mesec možete naći na njegovim stranicama.

A Elle Style nagrada koju ste dobili?

Jedan od najvažnijih momenata u mojoj karijeri. Tačno je trinaest godina proteklo od onog prvog posta koji sam napisala i koji je predodredio moju dalju poslovnu sudbinu. Zbog ove nagrade tu brojku 13 nikako ne smatram baksuznom, već naprotiv srećnom i važnom. I putokazom za sledeće korake.

Izvor: ELLE/Teodora Bogdanović