Maratonci trče počasni krug. Davitelj protiv davitelja. Vrane. Razvojni put Bore Šnajdera. Srećni ljudi. Bolji život. Ožalošćena porodica. Pokondirena tikva. Ljubav, navika i panika. To su samo neki od naslova koje veoma dobro znamo, a u kojima je igrala. Pored filma i serija, njenu ingenioznost imamo prilike da gledamo i na pozorišnoj sceni, a zbog omiljenih i neponovljivih uloga važi za kraljicu komedije. U svojoj dugoj karijeri osvojila je Sterijinu nagradu, Zlatnu arenu, nagradu Žanka Stokić za životno delo, Dobričin prsten, i mnoge druge.

Nagradu za životno delo, u okviru Elle Style Award 2023 dodele, ove godine dobila je neponovljiva Jelisaveta Seka Sablić, a šta nam je rekla u intervjuu ovim povodom, pročitajte u nastavku.

Šta smatrate svojim najvećim uspehom?

Zahvaljujući svom daru, ostvarila sam sve što sam htela i što je deo moga bića i mog života.

Šta je za vas u karijeri najbitnije?

Najbitnije je trajanje i sačuvati radost u poslu.

Na putu do uspeha, šta vam je bilo najvažnije, ali i najteže da sačuvate?

Svi segmenti ovog posla umeju da budu teški, ali se oni onda pretvaraju u pobedu i radost nakon čega postajete moćni. Moć je oduvek bila deo čovekove psihe, a ja ovde govorim o plemenitoj moći i moći zanimanja - kada ste moćni u svom zanatu i poslu, to predstavlja veliku radost.

MrdjaLoversStudioXELLE dobitnici-4.jpg
Mrdja Lovers Studio/� 2023 Mrdja Lovers Studio, all rights reserved. 

Savet ili misao koje ćete zauvek pamtiti?

Kiš je rekao: „Veruj da tvoja umetnost vredi više od govora političara, znaj da tvoja umetnost ne znači ništa spram govora političara.“

Šta za vas dana predstavlja Elle?

Elle za mene znači prijatnost.

A Elle Style priznanje koje ste dobili?

Ponosna sam da sam primećena u jednom svetu lepote i mode kom u stvari ja ne pripadam.