Dok Gen Z u potpunosti usvaja Y2K stil, mi koji se dobro sećamo farmerki niskog struka i crop topova - ipak tražimo inspiraciju na drugim mestima. Ključ bezvremenog stila jeste u spajanju statement komada s aktuelnim trendovima, tako da ostanete dosledne sebi, a neke od najstilizovanijih modnih influenserki u 50-im godinama, to najbolje znaju.

Zato od njih prepisujemo 5 dragocenih stilskih lekcija - koje nikada ne izlaze iz mode i inspirišu sve generacije.

1. DOBAR KROJ JE VANVREMENSKI

Postoji razlog zašto je dobar kroj snažno oružje u modi - ne samo da čini da izgledate moćno, već i da se tako osećate. Ovde pre svega mislimo na sako, bilo da ga nosite kao deo odela ili kombinovanog sa suknjama i haljinama. Ulaganje u jedan kvalitetan komad (oversize i s XXL naramenicama!), biće investicija koja će se isplatiti i nositi godinama. 

2. CRNA BOJA OD GLAVE DO PETE UVEK IZGLEDA SKUPO

Prema Neimanu Marcusu, "Žene koje nose crnu boju - vode šarene živote" - i mi u Elle redakciji čvrsto verujemo u to. Elegantna, rafinirana i luksuzna, crna boja je pouzdano rešenje kada želite da izgledate doterano uz minimalan trud, a ako želite da se izdvojite, igrajte se s krojevima i materijalima.

3. PRINTOVI I BOJE - ZAŠTO DA NE?

Sada kada ste savladali crni izgled od glave do pete, to ne znači da bezvremeno oblačenje mora da bude monotono. Naprotiv, statement printovi i svetle boje su one kojima se vraćamo iznova i iznova - samo je pitanje da li više preferirate zmijski dezen ili Barbiecore. Proslavite radost oblačenja prihvatanjem (i čak kombinovanjem) različitih boja i printova za izgled koji će sigurno privući poglede.

4. TRENCH MANTIL KAO MUST-HAVE

Posedovanje trench mantila u ormaru je najpametnija kupovina koju možete da obavite, posebno za prelazni period od leta do jeseni, kada su slojevi ključni. Dovoljno je svestran da ga nosite uz casual, ali i elegantne outfite, a ove sezone preferiramo ekstravagantne modele dizajnirane po principima dekonstrukcije.

5. VEĆE JE UVEK BOLJE

Veliki rukavi, velike suknje, velike naramenice za ramena puna stava... S godinama dolazi i samopouzdanje, najbolje prikazano u voluminoznim komadima koji unose dramu. Čak i ako se ne osećate najpouzdanije, pravite se da jeste. U XXL haljini ili kožnoj jakni sa naglašenim ramenima, ne možete a da ne izgledate kao da osvajate svet. Oversize proporcije su tajno oružje nekih od najstilizovanijih žena u modi.