Breaking news!Zara je angažovala dizajnera Stefana Pilatija za svoju narednu capsule kolekciju, saznaje WWD. Očekuje se da će u prodaji početkom oktobra biti oko 50 modnih komada za muškarce i 30 za žene, kao i aksesoara (obuće i torbe). Zara je potvrdila projekat i kampanju iza koje će stajati Steven Meisel.

Zbog čega je ovo modna vest dana? Pilati je inače najprepoznatljiviji po svom kreativnom radu za kuće Yves Saint Laurent u Parizu i Ermenegildo Zegna u Milanu, dok se poslednjih godina posvetio Random Identities, liniji odeće sa fluidnim rodnim identitetom. Italijanski dizajner je takođe postao svojevrsna modna ikona mlađih generacija, što će biti sjajan adut za u predstojećoj kolaboraciji. 

profimedia-0492133148.jpg
FashionPPS / Zuma Press / Profimedia 

profimedia-0492137109.jpg
FashionPPS / Zuma Press / Profimedia 

Zara je, u poslednje vreme, zabeležila eklektičan pristup saradnjama koje su pomogle u podizanju imidža brenda. Uspostavila je partnerstva sa ličnostima poput Stivena Meisela i Charlotte Gainsbourg; te je bila deo kulturnih fenmena poput filma "Barbie" i serije "Stranger Things".  

Nestrpljivo čekamo da vidimo kako će izgledati ova fashion saradnja, za koju očekujemo da će dodatno ojačati poziciju brenda na globalnom modnom tržištu.