Još u maju, Victoria's Secret je potvrdio da se njihova modna revija vraća u prepoznatljivom ruhu: „Pročitali smo komentare i čuli vas. Victoria's Secret modna revija se vraća i odražava ono što smo danas“, saopštila je kompanija. "Očekuje vas sve ono što već znate i volite – glamur, pista, krila, muzički nastupi i još mnogo toga! Pratite nas... sve će postati još ikoničnije.“

Poslednji put, brend je organizovao događaj u svom uobičajenom televizijskom formatu 2018. godine. Prošle godine, Victoria's Secret je predstavio svoju najnoviju kolekciju u obliku dokumentarnog filma pod nazivom Victoria's Secret: The Tour '23.

U nastavku donosimo sve što znamo o Victoria's Secret modnoj reviji za 2024. godinu!

Ko će nastupiti na reviji?

Victoria's Secret je 17. septembra na Instagramu podelio video sa Cher, otkrivši da će ona nastupati uživo na pisti. „Ovo je svet žena, tako da je jasno da ne možete imati modnu reviju bez same majke mode – @Cher! Oduševljeni smo što možemo da objavimo da će ona zvanično nastupiti“, napisali su u opisu.

Od tada su najavljene i druge izvođačice, uključujući pevačicu i kantautorku Tylu, kao i reperku Lisu.

Koji modeli će šetati pistom?

Nakon objave o povratku modne revije na pistu posle šest godina, Victoria's Secret je počeo da otkriva koji modeli će šetati istom 15. oktobra. Neki od modela uključuju ikonična imena poput Ashley Graham, Barbare Palvin, Gigi Hadid, Tyre Banks, Palome Elsesser, Candice Swanepoel, Taylor Hill, Mayowe Nicholas, Imaan Hammama i Devyn Garcia.

Kada je događaj i gde će se emitovati?

Victoria's Secret modna revija za 2024. godine održaće se 15. oktobra u najvećoj prodavnici brenda u Njujorku. Prema navodima kompanije, čeka nas „noć glamura, muzike i, naravno, mode.“

Ove godine, reviju možete gledati uživo u 19 časova po istočnom vremenu (jedan čas iza ponoći po centralnoevropskom vremenu). Pored prenosa na Amazon Prime-u, Victoria's Secret će uživo emitovati događaj na svojim Instagram, YouTube i TikTok nalozima.

Kako je Victoria's Secret modna revija izazvala kontroverze?

Victoria's Secret modna revija godinama je prepoznata po transformisanju donjeg veša u prava umetnička dela, ali je istovremeno izazivala brojne kontroverze. Naime, odluka da se prošlogodišnja revija unapred snimi i prenosi je došla nakon što je Victoria's Secret otkazao svoju modnu reviju 2019. godine, do čega je došlo zbog pada gledanosti, ali i spornih stavova same kompanije. 

U novembru 2018. godine, Ed Razek – bivši glavni marketing direktor kompanije L Brands, koja je bila vlasnik Victoria's Secret-a – dao je kontroverzne komentare o nedostatku transrodnih modela na modnoj reviji. Robyn Lawley, prvi plus size model na naslovnici časopisa Sports Illustrated, pozvala je ljude da bojkotuju modnu reviju nakon njegovih komentara. Pokrenula je onlajn peticiju pozivajući Victoria's Secret da bude inkluzivniji, tvrdeći da je brend donjeg veša „dominirao tržištem skoro 20 godina, govoreći ženama da postoji samo jedan tip lepog tela.“

profimedia-0307253836.jpg
Chris Ashford / Camerapress / Profimedia 

„Dok Victoria's Secret ne počne da predstavlja SVE žene na pisti, pozivam na potpuni bojkot ovogodišnje Victoria's Secret modne revije“, napisala je na društvenim mrežama. „Vreme je da Victoria's Secret prizna kupovnu moć i uticaj žena svih uzrasta, oblika, veličina i etničkih pripadnosti.“

Janie Schaffer, dizajnerka i kreativna direktorka Victoria's Secret-a, i Sarah Sylvester, izvršna potpredsednica za marketing, izrazile su kako se brend „transformisao“ tokom protekle tri godine. 

Ostaje nam da sačekamo sam show kako bismo se u ove tvrdnje i uverili!