Posle promene imena kompanije iz Yves Saint Laurent u Saint Laurent Paris, Hedi Slimane je spreman za nove velike promene koje će zapanjiti modnu javnost. Jedno od prvih iznenađenja je njegova prva kolekcija muške i ženske garderobe i aksesoara čije je prikazivanje organizovano specijalno za izabrane kupce u salonima Grand Palais u Parizu. Fotografisanje nije bilo dozvoljeno, ali prema rečima posetilaca, ova kolekcija obećava.

"Dominiraju crna i bela, i jak uticaj osamdesetih. Koristio je nove konstrukcije i krojeve za odela, a akcenat je na sakoima sa tri dugmeta. Tu su i novi oblici košulja sa dosta posebnih detalja, kao što su okovratnici i manžetne", izjavio je anonimni kupac za WWD.

Modni sajt Fashionista je uspeo da dođe do još citata o "vrućim pantalonicama, cigaret-nogavicama, skinny jeans-u", "bojama od bele, crne i sive do ciklama ružičaste i crvene" i "svilenim, ženstvenim majicama".

Još jedan kuriozitet je način na koji je odeća predstavljena. Slimane je lično dizajnirao komade nameštaja na kojima je izložio odeću - to uključuje vešalice, stolice, čelične stolove sa površinama od mermera. Priča se da će u takvom stilu biti uređene i nove prodavnice.

Da li ste spremni za ovu kolekciju? Moraćete da sačekate do oktobra kada će SLP konačno moći da se vidi na reviji.