Legendarni dizajner pojaviće se na privatnom koktelu 24. jula u Londonu koji je organizovan u čast novog specijalnog prostora za brend čuvenog kreatora i kolekciju Karl Lagerfeld Paris Man. Samo tri dana kasnije počinju Olimpijske igre, i u to ime dizajner je osmislio kolekciju odeće i aksesoara Team Karl koja će biti dostupna u pop-up radnji robne kuće Selfridges.

Team Karl uključuje i ograničenu seriju majici napravljenih u saradnji sa dizajnerskom agencijom I Love Dust. Jedna od njih ima posebnu olimpijsku notu - na njoj se nalazi slika Karla u dobro poznatom odelu i naočarima, spremnog da baci disk.

Inače, prošle nedelje je njegova Chanel revija za jesen/zimu 2012 pobrala hvalospeve u Grand Palais u Parizu. Kolekcija je uspela da zadrži klasičnu i šik estetiku Coco Chanel, smatra modna direktorka britanskog izdanja časopisa Vogue, Lucinda Chambers.

"To je pravi omaž onome što je Coco radila, posebno odela sa pantalonama. Mušterije Chanel-a biće veoma zadovoljne", izjavila je ona.

Kombinovanjem odela od tvida sa šljampavim kapama i elegantne večernje toalete sa oversize jaknama, Karl je uspeo da se poigra i istovremeno zadrži ženstvenost i modernost svojih komada.