Dizajneri Domenico Dolce i Stefano Gabbana, vlasnici luksuzne modne kuće, otvorili su svoj prvi butik za decu u Londonu, ali čak treći u istoj ulici gde se uprethodna dva namenjena za mušku i žensku garderobu.

Prošle godine ova dva dizajnera otvorila su na tri nedelje pop up prodavnicu kako bi pružila kupcima uvid u ono što ih očekuje od asortimana za decu, dok će se u okviru novo otvorenog butika prodavati sve od vintage odeće, torbi, obuće, igračka za decu ispod 12 godina do nameštaja.

Prostor je mali, oko 7 kvadratnih metara, ali je opremljen savršenim vintage komadima nameštaja, kao i prefinjenim stylish dodacima i ukrasima karaktersitičnim za ova dva dizajnera.

Kolekcija odeće za decu obuhvata sve odevne komade, od novorođenčadi do 12 godina starosti, u kojima za devojčice pretežno dominira floral print, dok su dečacima namenjene kreacije izrađene od teksasa.

Prvi butik za decu otvoren je u Milanu prošle godine na mestu koje se prethodno koristilo za D&G liniju, koja je prestala sa radom 2011. godine.

Dizajeri su tada odlučili da ukinu D&G liniju za mlade, koja je postojala od 1994. godine kako bi se usredserdili na bazični brend.

„U narednim sezonama D&G postaće deo Dolce & Gabbana, što će dati još više snage i energije našoj kolekciji. Za nas to predstavlja povratak na trenutak kada smo započeli avanturu punu ideja“, rekli su u zvaničnoj izjavi.