Dvadeset godina posle famoznog trenutka kada je Elizabeth Hurley na premijeri filma “Four weddings and a funeral” nosila nezaboravnu crnu haljinu sa zihernadlama, Donatella Versace je odlučila da priredi omaž kreaciji koja je zacementirala poziciju Versacea kao top brenda za red carpet.

Reinkarnacija slavne haljine odigrala se na tekućem Newyork Fashion Week-u, na kom je poznata italijanska modna kuća prikazala svoju najnoviju, prolećnu kolekciju “mlađe i pristupačnije” linije, Versus u kojoj su dominirale seksi kreacije u crnoj boji i zlatnim detaljima.

Treba napomenuti da je ova kolekcija, prva koju je za Versus kreirao Anthony Vaccarello od kada je postavljen za kreativnog direktora pomenute linije i kako verujemo da je ideja za “oživljavanje” slavne haljine bila skoro jednako njegova kao i Donatellina. Takođe, nismo videli jednu, već dve reinkarnacije. Obe haljine su znatno kraće od originala i svedenije.

S obzirom da je kolekciju prati sam V.I.P. na čelu sa Rihannom i Nicki Minaj, očekujemo da uskoro neka od ovih dama obuče haljinu koju je Harley nosila na vrhuncu svoje popularnosti dok je još bila zvanična devojka engleskog glumca Hugh Granta.