Carolina Herrera već odavno pokazuje koliko joj prija reputacija koja je prati od kada je zauzela svoje mesto u modnom vrhu – da je jedna od najboljih kreatorki haljina. Zato, svi znamo da na njenoj reviji, kao i na revijama Oscara de la Rente i Zaca Posena, možemo da očekujemo defile najveličanstvenijih haljina među kojima nekoliko njih često nadmaši haute couture kreacije sa potpisom Chanela, Diora i ostalih vizionara visoke mode.

Najnovija kolekcija dizajnerke za proleće/leto 2015 je bila nalik glamuroznom balu koji je upriličen u Hemptonima za njujoršku aristokratiju. Svaka dama je bila stilizovana u kreaciju koja je podsećala na one koje stilisti biraju za ekstravagantne editorijale magazina Vanity Fair i Town & Country.    

Najfiniji materijali, savršeno, ravno krojene dnevne haljine, ženstveni detalji i apstraktni dezeni, činili su umetničko platno na kome je Carolina demonstrirala svu svoju “slikarsku” veštinu. Od boja je dominirala eterična bela, intenzivna narandžasta, limun žuta, krem u nijansama peska, crvena i modroljubičasta.

Poseban uzdah kod svih prisutnih je izmamila dugačka, bela haljina bez rukava sa korsetom i providnom, donjom suknjom koju su prekrili paneli cvetnog printa u različitim dimenzijama i oblicima, stvarajući utisak da je haljina 3D. Nestvarno i čarobno.

Da, imali smo flešbek na prošlosezonske kolekcije Chalayana i Christophera Kane, ali Carolina je dominirala u skoro svim elemntima.  

Ravno krojene dnevne haljine sa apstraktnim dezenom i neobičnim rukavima, kao i večernje haljine sa panelima... na tren smo imali utisak da smo se preselili u Hemptone, među njujoršku aristokratiju...