Četrnaestu godinu za redom, Pantone bira boju koja će dominirati kao main boja tokom određene godine u svetu enterijera, mode, lepote, ali i kao ultimate boja za gadgete i proizvode u beloj tehnici.

Marsala koja je nasledila neon ljubičastu, odnosno Radiant Orchid boju koja je bila Pantone boja za 2014, je totalna suprotnost pomenute: ona je zagasita, otmena i decentna nijansa burgundy boje koja je najsličnija talogu vina, i već smo je videli u prolećnim kolekcijama britanskih dizajnera, kod Victorije Beckham, Christophera Kane i Burberry Prorsuma. 

"Marsala je otmena boja koja oplemenjuje svaki autfit pružajući mu samouveren look, osećaj da je pred vama stabilna osoba. Ona je raskošna, suptilna, a smeđi tonovi joj daju i neku sofisticiranu, prirodnu toplinu. Marsala je kao kvalitetno vino koje će obožavati svi i vrlo je univerzalna. Lako će se i sa stilom koristiti ne samo u modnom svetu, već i u svetu enterijera, beauty proizvoda, industrijskog dizajna i kućnih aksesoara," izjavila je Leatrice Eiseman, izvršna direktorka Pantone Color Institute.     

Pored Marsale, Pantone je predstavio još dve boje koje će dominirati sledeće godine: tirkizno plava ili Scuba Blue koju smo videli u prolećnim kolekcijama Alexandera Wanga i Mulberryja + pesak nude nijansa, odnosno Toasted Almond koja je dominirala u kolekcijama Donne Karan i 1205.